5/10
休肝日
5/11
鮮度抜群の能登産のハマチをゲット。
上手に捌けました。
お刺身
カルパッチョ
最高です。
さて、メインはエゾ鹿のサルシッチャ。
札幌の友人から頂きました。
生のソーセージを縛るのは初めて。
生のソーセージを料理するのも初めてでしたが、なんとかなりました。
キノコのソテーと、新ジャガイモのグラタン、ブロッコリーを添えて出来上がり。
エゾ鹿のサルシッチャ、野趣あふれるワイルドな味わい。
貴重な経験が出来ました。
ありがとうございます!
1本目 ドメーヌ ペッシュ・プイエ ブラン 2021 1,280円
南フランス、ミネルヴォア産のサスティナブルワイン。
ソーヴィニヨン・ブラン90%のシャルドネ10%のブレンドですが、いわゆる品種の特性はいっさい感じられません。
ピュアな果実味、繊細な酸と澄み切ったミネラル感。
厚みのあるボディは、ミネルヴォアならではのスタイルです。
これが、1,000円ちょっとで飲めるのは、けっこう凄いかも。今となってはですが。
2本目 ドメーヌ ペッシュ プイエ ルージュ 2020 1,280円
赤もミネルヴォア産のサスティナブルワインです。
カリニャン60%、グルナッシュ15%、メルロー15%、サンソー10%ののブレンド。
継ぎ目のないなめらかな口当たり。
熟したイチヂク、あんず、プラム、ブラックチェリーといったダークのフルーツを感じます。
アルコール分も14%あるし、ボディも濃厚ですが、後味はサラリと爽やか。
うーむ、やるなあ、と、思わず唸ってしまう一本です。
May 10
No Wine Day
May 11
I got Hamachi from Noto with outstanding freshness.
I did it well.
Sashimi
Carpaccio
It’s awesome.
By the way, the main dish is the Ezo deer Salsiccia.
I got it from a friend in Sapporo.
The first time to tie up raw sausages.
It was also my first time cooking raw sausages, but I managed to do it.
Serve with Sauteed Mushrooms, Potatoes Gratin, and Broccoli.
Ezo deer Salsiccia, wild and wild.
It was a valuable experience.
Thank you!
1st Domaine Peêch Pouille Blanc 2021 1,280 yen
It is a sustainable wine from Minervoie, southern France.
It is a blend of 90% Sauvignon Blanc and 10% Chardonnay, but it does not have any of the characteristics of the so-called variety.
I felt pure fruits flavor, delicate acidity and clear minerality.
The thick body is a style unique to Minervois.
It’s pretty amazing that you can drink this for a little over 1,000 yen. Not now, though.
2nd Domaine Peche Pouillet Rouge 2020 1,280 yen
Red is also a sustainable wine from Minervoie.
It is a blend of Carignan, Grenache, Syrah, Merlot and Cinsault.
I felt seamless and smooth mouthfeel.
I also felt dark fruits such as ripe figs, apricots, plums, and black cherries.
It has an alcohol content of 14% and a rich body, but the aftertaste is smooth and refreshing.
Hmmm, don’t do it, it’s one that makes you groan.