ボタンが大輪の花を咲かせました

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庭のボタンが大輪の花を咲かせました。

 

 

たったの一輪ですが、ボタンの花って凄い存在感です。

 

今日は焼肉です。

牛肉は薄くスライスした北海道産の赤身肉。

 

 

野菜もしっかり食べましょうね。

 

 

 

焼肉、美味しい!

 

 

 

1本目 ミソノ・ヴィンヤード アンバー・ナイヤガラ 2023  2,800円  新入荷

北海道・余市町のミソノ・ヴィンヤードから新入荷です。

珍しいナイヤガラのオレンジワイン。発泡性では無くてスティルワインです。

自家農園で有機栽培した樹齢50年のナイアガラを、野生酵母・亜硫酸無添加で19日間醸し発酵しています。

果皮由来のほのかな渋みと複雑な風味、北海道のナイヤガラならではの鋭角な酸味。

ヴォリューム感と爽やかさを併せ持つユニークな自然派ワインです。

 

 

2本目 エステザルグ オーガニック コート・デュ・ローヌ ルージュ 2022  1,580円

焼肉なんで、やっぱりしっかりとした赤ワインかな?とは思うもの、濃すぎるワインはイヤだな。

って気持ちをしっかりと受け止めてくれるのが、このローヌのビオワイン。

南部ローヌならではの大きなボディに、亜硫酸無添加、野生酵母発酵由来の優しさがベストマッチ。

これ、本当に良いワインです。

 

 

 

Apr. 25

The tree peony flower in my garden bloomed large-flowered.

 

It’s just one flower, but the peony flower has a great presence.

 

Today’s dinner was Yakiniku BBQ.

Beef is thinly sliced red meat from Hokkaido.

 

Let’s eat plenty of vegetables.

 

 

1st Misono Vineyard Amber Niagara 2023 2,800 yen New arrival

It is a new arrival from Misono Vineyard in Yoichi Town, Hokkaido.

It is a rare Niagara orange wine. It’s not a sparkling wine, it’s a still wine.

50-year-old Niagara grapes grown organically at the estate vineyard are fermented by wild yeast and macerated for19 days without sulfite additives.

I felt a slight astringency and complex flavor derived from the grape peel.

I also felt the sharp acidity unique to Niagara in Hokkaido.

It is a unique natural wine that has both volume and freshness.

 

 

2nd bottle Estezargues Organic Cotes du Rhone Rouge 2022 1,580 yen

It’s Yakiniku barbecue, so is it full-bodied red wine after all?

However, I don’t like wines that are too strong.

This Rhone bio wine took my feelings firmly.

I felt the large body unique to the southern Rhone.

I also felt natural and mild taste derived from the wild yeast fermentation without sulfur.

This is a really good wine.