午後から郡山に入りました

4/24

午後から郡山に入りました。

 

 

ヨークベニマル本社にて、今期のワイン講習会の運営について打ち合わせ。

 

 

いろいろとアイデアがでて、満足のいく内容となりました。

 

 

 

帰りの新幹線に乗る前に、郡山駅のコンコースにある地酒バー“もりっしゅ”で、軽く(?)福島の地ビールと会津のお酒をいただきました。

 

 

 

おつまみは郷土料理の、馬刺し、桜肉もつ煮、鯉のカルパッチョに

 

 

福島県北・川俣産のシャモの焼き鳥。

 

 

お酒も料理も、とても美味しかったです。

 

 

新幹線の車内では、いつもの山梨産の甲州ワイン。

 

 

これ、いつも思うのですが、東北新幹線なんだから山形産のワインとかの方が、気分が出ると思うんですが。

 

 

 

Apr. 24

I went to Koriyama in the afternoon.

At the York Benimaru headquarters, we had a meeting about the operation of this season’s wine workshop.

 

We came up with a lot of ideas, and it turned out to be satisfying.

 

Before getting on the Shinkansen train on the way home, I had a light (?) drink at the local sake bar “Morisshu” in the concourse of Koriyama Station. I had sake from Fukushima Aizu.

 

I also enjoyed local dishes, such as Horse Sashimi, Nikomi, and Carp Carpaccio.

 

Shamo yakitori from Kawamata, northern Fukushima, was delicious.

 

The drinks and foods were very good.

 

 

On the Shinkansen, I tasted the usual Koshu wine from Yamanashi.

I always think about this, but since it’s the Tohoku Shinkansen, I think that wine from Yamagata will make you feel better.