4/24
午後から郡山に入りました。
ヨークベニマル本社にて、今期のワイン講習会の運営について打ち合わせ。
いろいろとアイデアがでて、満足のいく内容となりました。
帰りの新幹線に乗る前に、郡山駅のコンコースにある地酒バー“もりっしゅ”で、軽く(?)福島の地ビールと会津のお酒をいただきました。
おつまみは郷土料理の、馬刺し、桜肉もつ煮、鯉のカルパッチョに
福島県北・川俣産のシャモの焼き鳥。
お酒も料理も、とても美味しかったです。
新幹線の車内では、いつもの山梨産の甲州ワイン。
これ、いつも思うのですが、東北新幹線なんだから山形産のワインとかの方が、気分が出ると思うんですが。
Apr. 24
I went to Koriyama in the afternoon.
At the York Benimaru headquarters, we had a meeting about the operation of this season’s wine workshop.
We came up with a lot of ideas, and it turned out to be satisfying.
Before getting on the Shinkansen train on the way home, I had a light (?) drink at the local sake bar “Morisshu” in the concourse of Koriyama Station. I had sake from Fukushima Aizu.
I also enjoyed local dishes, such as Horse Sashimi, Nikomi, and Carp Carpaccio.
Shamo yakitori from Kawamata, northern Fukushima, was delicious.
The drinks and foods were very good.
On the Shinkansen, I tasted the usual Koshu wine from Yamanashi.
I always think about this, but since it’s the Tohoku Shinkansen, I think that wine from Yamagata will make you feel better.