10/14
6月の長雨で、黒とう病にやられてしまい、ほったらかしにしていた庭のカベルネ。
ふと見ると、なんと二番果が大きく成長し、ヴェレゾンを始めていました。
なんと、3番果まで育っています。
一番果はすでにミイラ状態ですが。。。
ブドウの生命力に、驚くばかりです。
さて、今週は多忙を極める一週間でした。
今日は料理を中止して、近所の回転寿司で夕食にしました。
いつもの、プーリアの白ワイン。味が無くて美味しいです。
やっぱり寿司には、絶対ワインですね。
10/14
Due to the long rains in June, Cabernet in my garden was stricken by black illness and left alone.
When I looked at it today, the second clusters had grown big and I was starting to velaison.
It has grown to the third clusters, too.
The first clusters are already in a mummified state…
The vitality of the grapes is amazing.
Well, it’s been a busy week.
Today I stopped cooking and had dinner at a conveyor belt sushi in my neighborhood.
As always, I tasted Puglia white wine with sushi.
It is tasteless and delicious.
After all, the wine is definitely for sushi.