なんちゃってコルドン

5/27

休肝日

 

 

5/28

庭のカベルネの誘因と芽かきを行いました。

 

 

今年は ”なんちゃってコルドン” で、柵を一段高くしました。

早くも開花も始まりました。

 

 

さて、どうなるかな?

 

今日は焼肉。

奮発して黒毛和牛のモモとカルビ。

 

 

やっぱり、美味しい!

 

 

 

1本目 ドメーヌ・ペッシュ・プイエ ブラン 2019  1,150円

ラングドック・ミネルヴォワのワイナリーのベーシックワイン。

サステイナブルで栽培されたソーヴィニヨンブラン90%、シャルドネ10%で造られています。

はじめ、やや還元的なニュアンス。

それが消えると、ピュアな果実味がいっぱいに広がります。

すっきりとクリーンでありながら、しっかりとしたボディも感じます。

これ、お気に入りです。

 

 

2本目 ドメーヌ・ベルサン ブルゴーニュ・コート・ドーセール キュヴェ・ルイ・ベルサン 2019

カーヴドリラックスのオンラインショップで新しく登場したミニ・プレミアム・ペログビセットで買いました。

THE CELLAR online store 404 Not Found

上質なファインワイン2本とリラックスワイン4本の合計6本で、8,000円(税別)。

しかも送料無料のお得なセット。これはその目玉ワインです。

ブルゴーニュ最北部 ”サン・ブリ地区” のビオワインの生産者  ”ドメーヌ・ベルサン”。

冷涼な気候、石灰質土壌、ビオロジック栽培が産み出すピュア&ナチュラルなスタイルです。

加えてミネラル感も心地良いエレガントなピノ・ノワール。

サラリとした口当たりの中に加えて、ブルゴーニュワインならではのエレガンスを感じます。

これ、ワタシが飲みたいブルゴーニュ。こういうのが飲みたいんです。

とても、とても美味しいです。

 

 

May 27

No Wine Day

 

 

May 28

I did the new buds and vine tops control for Cabernet Sauvignon in my garden.

 

I made new tall palings.

 

I hope I did a good job.

 

 

I cooked dinner, Yakiniku BBQ.

 

Very good!

 

 

1st Domaine Pech Pouille Blanc 2019  1150 yen

It is made from 90% Sauvignon Blanc and 10% Chardonnay grown in Languedoc by sustainable method.

At first, I felt some reductive smell but it went away soon.

Then I felt pure fruits, nice citrus and good minerals.

It is a very clean style white wine but also has a nice body.

I like this one very much.

 

 

2nd Domaine Bersan Bourgogne Cotes d’Auxerre Rouge Cuvee Louis Bersan 2019

It is made from 100% Pinot Noir grown in Saint- Bris in Burgundy by organic method.

Saint-Bris is located at the northern limit in Burgundy.

The style of wine is very elegant thanks of the cool climate and the lime soil.

I felt very charming red berries, nice acidity and good minerals.

It is the most favorite style of Burgundy for me.

Very, very good!