5/22
大阪出張明けの日曜日。
さすがに、一週間に2回の関西出張はハードだったかな。
疲労がけっこう困憊しております。
出張中に保留にしていた仕事で一日が過ぎました。
本日のお刺し身
真鯛、真鯵、剣先イカ
美味しい。
1本目 キザンワイン 白 2020
いつ飲んでも惚れ惚れする完璧な甲州です。
ピュアな果実味、澄んだ酸、抜群のミネラル感。
疲れた体を癒してくれます。
特にお刺身との相性が抜群です。
2本目 キザンワイン 赤 2020
ブラッククイーン100%で仕込まれたユニークな赤ワイン。
先月飲んだ時よりも初め、還元的なニュアンスがありました。
還元的な香りが消えると、エッジの尖った目の覚めるような酸。
疲れた体をシャキッと伸ばしてくれる感じです。
よい赤ワインです。本当に良い赤ワインです。
May. 22
It was Sunday after I came back from Osaka yesterday.
I was still recovering from the twice trips to Kansai last week.
Also, I had to work hard to clear the back jobs left from last week.
Sashimi Today
1st Kizan Wine White 2020
It is made from 100% Koshu grown in Enzan Yamanashi.
It is one of my most favorite Koshu wines.
I felt pure fruits, clean citrus and fine minerals.
The price is under 1500 yen at the winery.
I always think the price is too much cheap.
2nd Kizan Wine Red 2020
The red is made from 100% Black Queen, a Japanese hybrid variety, grown in Enzan Yamanashi.
I had felt stronger acidity and spice before but the taste is very elegant now.
I felt pure fruits, good acidity and elegant tannins.
The mouthfeel was very well-balanced.
It is a very nice red wine, I think.