出張明けの日曜日

5/22

大阪出張明けの日曜日。

さすがに、一週間に2回の関西出張はハードだったかな。

疲労がけっこう困憊しております。

出張中に保留にしていた仕事で一日が過ぎました。

 

本日のお刺し身

 

 

真鯛、真鯵、剣先イカ

美味しい。

 

 

1本目 キザンワイン 白  2020

いつ飲んでも惚れ惚れする完璧な甲州です。

ピュアな果実味、澄んだ酸、抜群のミネラル感。

疲れた体を癒してくれます。

特にお刺身との相性が抜群です。

 

 

2本目 キザンワイン 赤  2020

ブラッククイーン100%で仕込まれたユニークな赤ワイン。

先月飲んだ時よりも初め、還元的なニュアンスがありました。

還元的な香りが消えると、エッジの尖った目の覚めるような酸。

疲れた体をシャキッと伸ばしてくれる感じです。

よい赤ワインです。本当に良い赤ワインです。

 

 

 

May. 22

It was Sunday after I came back from Osaka yesterday.

I was still recovering from the twice trips to Kansai last week.

 

Also, I had to work hard to clear the back jobs left from last week.

 

Sashimi Today

 

1st  Kizan Wine White 2020

It is made from 100% Koshu grown in Enzan Yamanashi.

It is one of my most favorite Koshu wines.

I felt pure fruits, clean citrus and fine minerals.

The price is under 1500 yen at the winery.

I always think the price is too much cheap.

 

 

2nd Kizan Wine Red 2020

The red is made from 100% Black Queen, a Japanese hybrid variety, grown in Enzan Yamanashi.

I had felt stronger acidity and spice before but the taste is very elegant now.

I felt pure fruits, good acidity and elegant tannins.

The mouthfeel was very well-balanced.

It is a very nice red wine, I think.