阪神梅田本店でワインセミナー

5/21

関西2日目。

 

 

今日は、阪神梅田本店の先月改装オープンしたリカーワールドで、ワインテイスティング・セミナーを実施します。

 

 

改装後のワイン売場に初めて来ましたが、噂に聞いていた以上のど迫力です。

その規模と品ぞろえは、間違いなく日本のトップクラス。

特に日本ワインの充実には目を見張るものがあります。

 

 

今日はワタシが輸入および販売するチェイス・ザ・グレープのテイスティングセミナーです。

 

 

ワインメーカーの “旅する醸造家” 内藤大氏を講師に迎え、ワタシはそのフォローです。

 

 

講師の内藤大氏とは、親子関係になるので、なんか、やりづらい感じですね。

でも、これは仕事。頑張りましょう。

 

 

紹介するワインは、チェイス・ザ・グレープ シュナンブラン2020年(南アフリカ)とチェイス・ザ・グレープ フィールド・ブレンド 2021年(山梨)の2種類。

 

 

シュナン・ブランは、この日のために取っておいた最後のストック。

フィールド・ブレンドは、来週の販売開始に先駆けての先行販売です。

 

 

2回にわけて実施したセミナーは満席。

おかげさまで、ワインは高い評価をいただきました。

 

 

講師もなんとか、ワインの説明をこなしたと思われます。

ちょっと専門用語が多かったかな?

もう少しお客様の反応をみながら、分かりやすいお話ができるよう次回は頑張りましょう。

 

 

おかげさまでワインもよく売れました。

阪神梅田本店の皆さん、本日はありがとうございました。

 

 

イベント終了後、ワタシは京都に移動。

四条木屋町のダイニングバー、Kiln(キルン)で夕食です。

 

 

ワイン仲間からお勧めされた薪焼きステーキと自然派ワインのお店です。

 

 

 

 

ここの料理とステーキは、異次元レベルの美味しさ。

大阪から寄り道をして大正解でした。

 

 

自然派ワインの品ぞろえも絶妙。

 

 

ハウスワインの白と、ロワールのピノ・ノワールを飲みました。

どちらも抜群に美味しかったです。

特にピノ・ノワールのジェレミー・ショケは、これから注目すべき生産者ですね。

 

最後にお会計がリーズナブルで、またビックリ。

このお店にまた来るために、また京都に来ようかな?

 

 

遅い新幹線で、帰宅しました。

ワタシ、今日はおつかれさまでした。。。

 

May 21

It was the second day in Osaka.

 

I had a wine tasting seminar at Hanshin Department Store Umeda.

The wine shop was remodeled last month.

Here is one of the largest and the best choice wineshops in Japan.

 

Especially, Japan wine select is excellent.

 

 

The tasting wine is Chase the Grape, which is my Relax Wine.

The instructor is Mr. Dai NAITO, who is the winemaker of Chase the Grape.

I supported him.

 

It was a tricky assignment because he is my son…

 

We served two bottles, Chenin Blanc made in South Africa and Field Blend made in Japan.

 

Chenin Blanc was my last stock kept for this event.

Field Bland was the initial sale for this event before the official release day.

 

Fortunately, the seminar was full occupancy and got very good reputations.

 

The instructor did A-OK job, I think.

He might talk too much technical languages.

 

Fortunately, Chase the Grape sold well.

 

Thank you very much for Hanshin Department Store to offer us such wonderful opportunity.

 

 

After the event, I moved to Kyoto.

I had very nice dinner at Kiln in Shijo-Kiyamachi.

It was an amazingly nice wine bar.

 

I enjoyed very much for nice dishes and nice wine.

 

It was a dreamingly nice day.

Thank you so much!