ふらのワインは美味しい

2/19
北京オリンピックも間もなく終了。
安息の日々が戻ってきます。

 

今日の夕食は我が家でいうところの「居酒屋メニュー」

 

 

ワタシのお料理は、お刺し身、ツナマヨ・ディップ、ホタルイカと菜の花のソテー。

 

 

 

1本目 バレル ふらの 白 2017 2,400円
富良野産のセイベルとケルナーをフレンチオーク樽で1年間熟成させているそうです。
最初は樽の風味を強めに感じましたが、すぐに上品な果実の風味が勝りました。
派手さはありませんが、見事なバランス感。
なんだかよくわからないのですが、とてもユニークで美味しい。
今日の居酒屋メニューにドンピシャでした。

 

2本目 シャトー ふらの 2018 3,000円
富良野産の、ふらの2号55%、ツヴァイゲルト・レーベ18%、カベルネ・ソーヴィニヨン15%、メルロー12%で仕込まれた赤ワイン。
ふらのワインを代表する赤ワインです。
ふらの2号のメタリックなニュアンスに、欧州系ブドウの優しい味わいがよく馴染んでいます。
奥行きの深いエレガントな風味。
北のワインならではの透き通った酸も印象的です。
やっぱり、ふらのワインは美味しいですね。

 

 

Feb. 19

The Olympic Game will be over soon.

The ordinary peaceful days will come back soon…

 

The dinner today was “Izakaya Menu”.

Izakaya is a traditional Japanese casual restaurant.

 

1st Barrel Furano 2017  2400 yen

It is made from Seibel and Kerner grown in Furano Hokkaido.

It was matured in French oak cask for 12 months.

At first, I felt dry cask flavor.

Gradually, rich-big-elegant fruits were coming up.

The taste is very unique but very well-balanced.

This white wine was very good for Izakaya dishes today.

 

2nd Chateau Furano 2018  3000 yen

It is made from 55% Furano #2, 18% Zweigelt, 15% Cabernet Sauvignon and 12% Merlot grown in the estate vineyards in Furano.

Furano #2 is a hybrid grape made by the winery using the grape variety of Seibel.

I felt some metallic nuance, rich fruits, solid acidity and silky tannin.

The taste was strong but very well-balanced.

The taste was very unique but cool and tasty, too.

I am sure again that Furano Wine produces only very good wine.