久しぶりに手巻き寿司

3/22

近くの小径を散歩中、満開の桜を見つけました。

 

 

 

ソメイヨシノとは違うかな?

 

 

 

 

きれいです。

 

 

今日もお料理当番。

久しぶりに手巻き寿司です。

 

 

 

 

手巻き寿司、一か月以上やってませんでした。

こんなに長いインターバルは記憶にございません。

 

 

 

 

1本目 ヴィノーブル カネ ピクプール ド ピネ 2017  1,518円(税込)

ラングドック・ミネルヴォワのシャトー・カネが造るピクプールです。

入荷時よりも時間がたって、果肉の厚みと甘みが増してきたように思います。

柑橘系のピュアな酸と、ミネラル感はなお健在。

とても良いワインだと思います。

 

 

2本目 J. ローアー ヒルトップ カベルネ・ソーヴィニヨン 2017  5,170円(税込)

J.ローアーのヒルトップ地区でのトップ・キュヴェです。

ここ最近、やさしい軽めのワインばかり飲んでいたので、なんか無性にガツン系のワインが飲みたくなってこれを抜きました。

ギューッと凝縮した完熟カベルネの果実味。

酸も渋みも極めて高いレベルで均衡がとれています。

これぞ、カリフォルニアの高いカベルネ!って感じです。

でもこれ手巻き寿司にも、ちゃんと合うから不思議。

素晴らしいワインだと思います。

 

 

 

Mar. 22

While I had a walk near my home, I found a cherry tree in full blooming.

 

Beautiful!

 

 

I cooked dinner, Temaki-Sushi.

 

 

It is the first Temaki-Sushi in one month half.

Very good!

 

 

1st Vignoble Canet Picpoul de Pinet 2017  1518 yen

It is made from 100% Picpoul grown in Languedoc.

I felt rich fruits, fine citrus and nice minerals.

It showed a very good maturing taste.

Very good!

 

 

2nd J. Lohr Hilltop Cabernet Sauvignon 2017  5170 yen

It is the top cuvee of the winery in Paso Robles.

Because I tasted light and elegant style wines only recently, I wanted to taste some big wine.

Then I opened this one.

It was a typical style of a great California Cabernet Sauvignon.

I felt gorgeous fruits, concentrated acidity, massive tannin and very long after taste.

Even though it is a very big wine, it is very good for Temaki-Sushi.

That’s great!