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お料理当番。
焼野菜のサラダ
オリーブオイルをごま油に変えてみたら、香ばしさが引き立ちました。
地中海風チラシ寿司
ワインヴィネガーをリンゴ酢に変えてみたら、酢飯の酸がまろやかになりました。
2品ともワタシの定番料理ですが、しばらく作っていませんでした。
久しぶりに作ったら、すごく美味しかったです。
1本目 アル・エ・ディレ ピノ・グリージョ 2018 1,825円
イタリア・ヴェネト産のピノ・グリージョです。
ワタシは、最近、ちょっと良い白ワインが飲みたいと思ったとき、このワインをよく抜きます。
華やかなアロマ、青リンゴを思わせる果実味、爽快な柑橘系の酸に、研ぎ澄まされたミネラル感。
焼野菜にもよく合いましたが、ちらし寿司にもぴったりでした。
2本目 アル・エ・ディレ メルロー 2018 1,825円
このメルローも、とても美味しいです。
料理が美味しくてパクパク食べてたら、赤ワイン抜く前にお腹がいっぱいになりました。
今日のこのメルローは、食事と一緒ではなく、単独でチビチビ飲みました。
味わい深く、口当たりよく、飲みごたえもあってワインだけでも楽しめました。
いいワインだなあ。。。
May 27
I cooked dinner.
Roast Vegetables
Mediterranean Chirashi-Sushi
Both of the dishes are my specialties but I didn’t cook them recently.
I remember they are so nice.
1st Al & Dile Pinot Grigio 2018 1815 yen
It is made from 100% Pinot Grigio grown in Veneto Italy by sustainable method.
When I want to drink some finer white wine than usual, I often open this one.
I like the crisp aroma, fresh-rich fruits, very fine citrus and minerals.
It was very good for my cooks today.
2nd Al & Dile Merlot 2018 1815 yen
The red is very good, too.
I finished eating very fast today because my cooks were very delicious.
Then I tasted this Merlot without dishes.
Also, I enjoyed this one alone very much.
I like the ripe aroma, dense fruits, elegant acidity and silky tannin.
The mouthfeel was really comfortable.
I was sure again this Merlot was super fine.