今日もお料理当番

5/28

休肝日

 

 

5/29

お料理当番。

 

 

プロシュート、ホタルイカのマリネ、チーズ、ナッツ&ドライフルーツの盛り合わせ

 

 

 

 

エビ、ホタテ、アサリとキノコのペンネグラタン

 

 

 

 

今日のグラタン、エビとホタテをごっそり入れました。

 

 

 

 

とっても美味しかったです。

 

 

 

 

 

1本目 カミノ・イベリコ ヴィウラ 2018  1,320円

スペイン・リオハ産のヴィウラ100%で仕込まれた白ワイン。

すっきり爽やか系です。

今日は暑かったので、きっちり冷やして飲みたかったのですが、ちょっと冷えがたりません。

冷凍庫にいれて急速冷却をしたのですが、うっかり冷やしているのを忘れてしまいました。

フラッペ状に凍っています。

試しに飲んでみたら何とこれがすごく美味しい。

凍っていてもしっかりとフルーツの風味が広がります。

バランスの取れた懐の深いピュアなワインです。

 

 

2本目 カミノ・イベリコ テンプラニーヨ 2018  1,320円

赤は普通に低めの温度で飲みました。

ベルー系の赤い酸、じゅくっとした果実味に、柔らかな渋みが心地よく釣り合います。

これもバランスのよいワインです。

味わいは、サラリと冷涼系。酸がとてもいい感じ。

昔のリオハの濃厚なスタイルとは真逆な、チャーミングな赤ワインです。

 

 

May 28

No Wine Day

 

 

May 29

I cooked dinner.

 

 

Prosciutto, Marinated Hotaruika, Cheese, Nuts & Dry Fruits.

 

 

Seafood & Mushroom Gratin

 

 

Very good!

 

 

1st Camino Iberico Viura 2018  1320 yen

It is made from 100% Viura grown in Rioja Spain.

The style is crisp, pure, fresh and fruity.

Because it was a hot day, I wanted to taste this one chilly.

But it is not enough cold.

I put the bottle into the freezer.

Then I forgot it.

The bottle became a wine frappe.

Then I tried the frappe.

I was surprised that it was very nice.

You can taste this one by ice temperature.

 

 

2nd Camino Iberico Tempranillo 2018  1320 yen

It is made from 100% Tempranillo grown in Rioja Spain.

I tasted this one with cool temperature.

I felt fresh aroma, charming red berries, good acidity and light tannin.

The style was very cool and elegant.

It is quite different from the old big Rioja red.

Tasty!