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溜まってしまった事務仕事をしていたら、いつのまにか時間が過ぎていました。
慌てて夕食の支度。
今日は、久しぶりに地中海風チラシ寿司を作りました。
カツオ、バチマグロ、石鯛、丸鯵、ホタルイカ
石鯛と丸鯵は、相模湾の地魚です。
我が家では、鍋の季節が終わると地中海チラシ寿司が始まります。
やっぱり、すごく美味しい!
本日のワイン
チェスコン リボッラ・ジャッラ NV 1,350円
地中海に面したイタリア・ヴェネトの白ワイン。
これも我が家の定番ワインです。
リボッラ・ジャッラは、いま話題のオレンジワインによく使われるブドウ品種ですが、これはスッキリ辛口の白ワインに仕上げています。
澄んだ果実味、程よい酸味と心地よいミネラル感。
添加物を最小限にとどめたピュアで自然な飲み口は、典型的なリラックスワインのスタイルです。
地中海風チラシ寿司にぴったりでした。
Apr. 16
When I was doing the office work that had accumulated, the time passed before I knew it.
I got ready for dinner quickly.
Today, for the first time in a long time, I made a Mediterranean-style Chirashi-sushi.
Bonito, Bachi-Maguro, Ishidai, Maruaji, Firefly-squid
Ishidai and Maruaji are the local fish of Sagami Bay.
In our house, when the hot pot season ends, Mediterranean Chirashi-sushi begins.
After all, it’s so delicious!
Wine of the Day
Cescon Ribolla Gialla NV 1,350 yen
It is a white wine from Veneto, Italy, facing the Mediterranean.
This is also a standard wine in my house.
Ribolla Gialla is a grape variety that is often used in orange wine, which is a hot topic right now, but this is a refreshingly dry white wine.
I felt clear fruits taste, moderate acidity and pleasant minerality.
It has a pure, natural with minimal additives.
It is the typical style of the Relax Wine.
It was perfect for Mediterranean-style Chirashi-sushi.