地中海風チラシ寿司

4/16

溜まってしまった事務仕事をしていたら、いつのまにか時間が過ぎていました。

 

 

慌てて夕食の支度。

今日は、久しぶりに地中海風チラシ寿司を作りました。

 

 

 

カツオ、バチマグロ、石鯛、丸鯵、ホタルイカ

石鯛と丸鯵は、相模湾の地魚です。

 

 

我が家では、鍋の季節が終わると地中海チラシ寿司が始まります。

やっぱり、すごく美味しい!

 

 

本日のワイン

チェスコン リボッラ・ジャッラ NV  1,350円

地中海に面したイタリア・ヴェネトの白ワイン。

これも我が家の定番ワインです。

リボッラ・ジャッラは、いま話題のオレンジワインによく使われるブドウ品種ですが、これはスッキリ辛口の白ワインに仕上げています。

澄んだ果実味、程よい酸味と心地よいミネラル感。

添加物を最小限にとどめたピュアで自然な飲み口は、典型的なリラックスワインのスタイルです。

地中海風チラシ寿司にぴったりでした。

 

 

 

Apr. 16

When I was doing the office work that had accumulated, the time passed before I knew it.

 

 

I got ready for dinner quickly.

Today, for the first time in a long time, I made a Mediterranean-style Chirashi-sushi.

 

 

Bonito, Bachi-Maguro, Ishidai, Maruaji, Firefly-squid

Ishidai and Maruaji are the local fish of Sagami Bay.

 

 

In our house, when the hot pot season ends, Mediterranean Chirashi-sushi begins.

 

 

After all, it’s so delicious!

 

 

Wine of the Day

Cescon Ribolla Gialla NV  1,350 yen

It is a white wine from Veneto, Italy, facing the Mediterranean.

This is also a standard wine in my house.

Ribolla Gialla is a grape variety that is often used in orange wine, which is a hot topic right now, but this is a refreshingly dry white wine.

I felt clear fruits taste, moderate acidity and pleasant minerality.

It has a pure, natural with minimal additives.

It is the typical style of the Relax Wine.

It was perfect for Mediterranean-style Chirashi-sushi.