冷凍ものですが

11/18

休肝日

 

 

11/19

急に寒くなりました。

所用があり、池袋まで出かけて来ました。

変わらず多忙な毎日です。

 

今日の料理

生牡蠣

 

 

マグロの刺身

 

 

シャンボンサラダ

 

 

ハンバーグ・ステーキ ラザニア添え

 

 

ハンバーグもラザニアも、以前作り置きした冷凍ものですが、ちゃんと美味しかったです。

 

 

 

本日のワイン

 

 

アラルディカ ピエモンテ コルテーゼ 2022 1,150円

これも我が家のハウスワイン。

イタリア・ピエモンテの地元品種コルテーゼ100%でしこまれたSQNPI認定のサステナブルワインです。

澄んだ透明感のある果実味、フレッシュな酸とミネラル感。

リラックスワインに共通するピュアで自然な味わいに加えて、しっかりとした飲みごたえもあります。

生牡蠣、お刺身はもちろん、ハンバーグとラザニアにもよく合いました。

 

 

Nov. 18

No Wine Day

 

 

Nov. 19

It suddenly became cold.

I had an errand, so I went out to Ikebukuro.

Life is still busy.

 

Today’s Dish

Raw Oysters

 

Tuna Sashimi

 

Chambon Salad

 

Hamburger Steak with Lasagna

 

The hamburger steak and lasagna were frozen ones which I made before.

But both dishes were delicious.

 

 

Wine of the Day

Alardica Piemonte Cortese 2022  1,150 yen

This white wine is also my house wine.

It is a SQNPI certified sustainable wine made from 100% Cortese, a local variety from Piemonte, Italy.

I felt clear and transparent fruit flavor, fresh acid and minerality.

In addition to the pure and natural taste common to Relax Wine, it also has a solid drink.

It went well with raw oysters and sashimi, as well as hamburger steak and lasagna.