11/18
休肝日
11/19
急に寒くなりました。
所用があり、池袋まで出かけて来ました。
変わらず多忙な毎日です。
今日の料理
生牡蠣
マグロの刺身
シャンボンサラダ
ハンバーグ・ステーキ ラザニア添え
ハンバーグもラザニアも、以前作り置きした冷凍ものですが、ちゃんと美味しかったです。
本日のワイン
アラルディカ ピエモンテ コルテーゼ 2022 1,150円
これも我が家のハウスワイン。
イタリア・ピエモンテの地元品種コルテーゼ100%でしこまれたSQNPI認定のサステナブルワインです。
澄んだ透明感のある果実味、フレッシュな酸とミネラル感。
リラックスワインに共通するピュアで自然な味わいに加えて、しっかりとした飲みごたえもあります。
生牡蠣、お刺身はもちろん、ハンバーグとラザニアにもよく合いました。
Nov. 18
No Wine Day
Nov. 19
It suddenly became cold.
I had an errand, so I went out to Ikebukuro.
Life is still busy.
Today’s Dish
Raw Oysters
Tuna Sashimi
Chambon Salad
Hamburger Steak with Lasagna
The hamburger steak and lasagna were frozen ones which I made before.
But both dishes were delicious.
Wine of the Day
Alardica Piemonte Cortese 2022 1,150 yen
This white wine is also my house wine.
It is a SQNPI certified sustainable wine made from 100% Cortese, a local variety from Piemonte, Italy.
I felt clear and transparent fruit flavor, fresh acid and minerality.
In addition to the pure and natural taste common to Relax Wine, it also has a solid drink.
It went well with raw oysters and sashimi, as well as hamburger steak and lasagna.