絶好の行楽日和だと思われます

10/12

世間一般では、今日から3連休ですね。

初日の今日は、秋晴れに恵まれて絶好の行楽日和だと思われます。

 

私は、遅れがちだった家事に追われる一日でした。

 

今日の料理

枝豆

 

 

お刺身

 

 

やきとり

 

 

ゴーヤチャンプルー

 

 

サンマ

 

 

居酒屋メニューでした。

 

 

 

1本目 ミソノ・ヴィンヤード ピンク・ナイアガラ 2023  2,800円

北海道・余市のワイナリーが造るロゼワインです。

自家農園で有機栽培した樹齢50年のナイアガラ果汁に、搾汁後のピノ・ノワールの果皮を5日間漬け込んでいます。

発酵は野生酵母・亜硫酸無添加で行ったナチュールワイン。

ナイアガラの厚みのある果実味と、シャキッと引き締まった北海道ならではの酸が印象的です。

ピュアで、とても個性的なワインです。

この果実のボディと酸度の高さは、もしかしたら長期熟成に耐えるかもしれません。

 

 

あと、昨日飲んだピエモンテのワインが残っていたので、そちらを美味しく飲みました。

 

 

Oct. 12

In general, it’s a three-day holiday from today.

Today, the first day, is blessed with autumn sunshine and seems to be a perfect day for a picnic.

 

It was a busy day for me with household chores that I tended to be late for.

 

Today’s Dish

 

Edamame

 

Sashimi

 

Yakitori

 

Bitter Gourd Champloo

 

Samma

 

Good job!

 

 

1st Misono Vineyard Pink Niagara 2023 2,800 yen

It is a rose wine made by a winery in Yoichi, Hokkaido.

It is made from 50-year-old Niagara vine’s juice, which is organically grown in the estate vineyard

The peel of Pinot Noir after juicing is soaked for 5 days with Niagara juice.

The juice is fermented by wild yeast without sulfur.

I was impressed in the thick fruit flavor of Niagara and the crispy and firm acid unique to Hokkaido.

It is a pure and very unique wine.

The big body and high acidity of this fruits may become a long-term maturing.

 

 

Also, there was some Piemonte wines left over from yesterday, so I drank it deliciously.