レシピを見ながら

9/15

私はレシピをみながら料理を作ることは、あまりありません。

なんとなく出来上がりの料理をイメージして、なんちゃって、って感じで作るのがほとんどです。

 

でも、毎日毎日料理をしていると、さすがに飽きて来ます。

で、今日は日経新聞の土曜日版にのっていたレシピを見ながら作ってみました。

 

 

枝豆

 

 

ゴーヤのサラダ(日経土曜日版 9月7日のレシピ)

 

 

カツオのタタキ

 

 

タラコスパゲティ

 

 

秋鮭のフライパン蒸し(日経土曜日版 9月14日のレシピ)

 

 

2つのレシピとも本当に簡単。

調味料は、ほぼマヨネーズだけ。

 

で、とても美味しい。

特に秋鮭のレシピは調理時間15分で、しっかりとしたメインディッシュが出来ました。

また、作ろうと思います。

 

 

1本目 レ・ドルチ・コッリーネ プロセッコ NV サンプル試飲

イタリア・ヴェネトのワイナリーから届いたスパークリングワインのサンプルです。

華やかで優しい泡、ふわっとしたフルーツ感、濁りのない澄んだ口当たり。

とてもピュアで、ブドウの素直なテイストが弾けます。

うん、これ、美味しいプロセッコですね。

ユーロ高も一段落のようなので、導入を検討してもいいかも?

 

 

2本目 マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2022 1,050円

倉庫にある在庫はすでに2023年ヴィンテージに切り替わっていますが、これは前のヴィンテージ。

豊かな果実味、柑橘系の酸と、キレのあるミネラル感。

今日もお約束の美味しさでした。

 

 

 

Sep. 15

I don’t often cook while looking at recipes.

Most of the time, I imagine the finished dish and make it with the feeling that it is a thing.

 

But when I cook every day, I get bored.

So, today I made it while looking at the recipe that was in the Saturday edition of the Nikkei newspaper.

 

 

Edamame

 

 

Bitter melon salad (Nikkei Saturday edition September 7 recipe)

 

 

Katsuo tataki

 

 

Tarraco Spaghetti

 

 

Autumn salmon steamed in a frying pan (Nikkei Saturday edition September 14 recipe)

 

 

Both recipes are really easy.

The seasoning is almost only mayonnaise.

 

And it’s very tasty.

In particular, the autumn salmon recipe took 15 minutes to cook, and I was able to make a solid main dish.

I will try to make it again.

 

 

1st Le Dolci Colline Prosecco NV Sample tasting

This is a sample of sparkling wine from a winery in Veneto, Italy.

I felt gorgeous and gentle foam, fluffy fruitiness, and clear mouthfeel without turbidity.

It is very pure, and the natural taste of grapes bursts out.

Yes, this is delicious Prosecco.

The appreciation of the euro seems to have subsided, so we may want to consider introducing it.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2022 1,050 yen

The inventory in the warehouse has already switched to the 2023 vintage, but this is the previous vintage.

I felt rich fruits, citrus acid, and sharp minerality.

It was delicious as promised today.