地中海風チラシ寿司

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庭のカベルネが、発芽したと思ったら、もう葉が形になっています。

 

 

今年は、この葉っぱを長梢にして栽培してみます。

 

 

 

さて今日の料理は、地中海風チラシ寿司。

 

 

バチマグロ、真鯛、サーモン、ホタルイカ、真鯵、小海老、アボカドと具沢山。

 

 

美味しいです。

 

 

1本目 マルキドボーラン ロゼ 2022  1,050円

地中海風チラシ寿司には、ラングドックのロゼワインが良く合います。

赤い果実の酸とミネラル感が、実に良く合います。

それにしても、マルキドボーランの新しいロゼは、手前味噌ながら本当に美味しいです。

近頃よく見かける3,000円くらいするロゼと比べてみて欲しい。

手前味噌ですが。

 

 

2本目 エステザルグ オーガニック コートデュローヌ 赤  1,580円

赤は、南部ローヌの自然派ワイン。

グルナッシュ、シラー、サンソーのブレンドです。

しっかりとしたボディを持ちながら、亜硫酸無添加・野生酵母で醸造したワインならではの優しい口当たり。

ワイナリーのある場所は、ローヌ地方の南のはずれ、地中海にもほど近いエリアです。

オリーブオイルをたっぷり使ったチラシ寿司にも、ぴったりでした。

 

 

Arp. 18

Just when I saw the Cabernet in my garden had sprouted, the leaves are already taking shape.

This year, I will try to grow these leaves in long shoots.

 

Today’s dish was Mediterranean-style Chirashi-Sushi.

 

I cooked with a lot of ingredients such as Bachi-Maguro, Madai, Salmon, Hotaru-ika, Mackerel, Shrimp and Avocado.

 

It’s delicious.

 

1st Marquis de Beau Rond Rose 2022 1,050 yen

Mediterranean-style Sushi goes well with Languedoc rose wine.

The acidity and minerality of the red fruits go really well together.

Anyway, the new rose of the Marquis de Beau Rond is really delicious, if I say so myself.

I want you to compare it to the rose that costs about 3,000 yen, which you often see these days, if I say so myself.

 

 

2nd Estezargues Organic Cotes du Rhone Red 1,580 yen

The red is a “bio” wine from the South-Rhone.

It is a blend of Grenache, Syrah and Cinsault.

While having a firm body, it has a gentle mouthfeel unique to wine fermented with wild yeast without sulfite additives.

The winery is located on the southern outskirts of the Rhone region, close to the Mediterranean.

It was also perfect for Mediterranean-style Sushi with plenty of olive oil.