3/18
休肝日
3/19
今日の料理。
生牡蠣。
ホタテのカルパッチョ
小エビ、ブロッコリーとトマトのサラダ
タラコスパゲッティ
ゴーヤチャンプルー
北海道産の生ホタテ、すごく美味しかったです。
1本目 トルチュアンクリーク シャルドネ ヴィオニエ 2022 1,230円
ラングドック産のシャルドネとヴィオニエで仕込まれた白ワイン。
シャルドネの上品な果実味に、ヴィオニエの香ばしくスパイシーなニュアンスが、とても良くまっちしています。
何気に、とっても美味しいワインです。
2本目 トルチュアンクリーク シラー ムールヴェドル 2021 1,180円
南フランス原産のブドウ品種、シラーとムールヴェドルで仕込まれた赤ワイン。
凝縮したスパイシーな果実味、しっかりとしたタンニンに余韻の長いアフターテイスト。
それでいて、口当たりはさらりとしています。
ラングドックのこのブドウ糖の組み合わせだと、やたら濃厚なワインがありますが、これは濃すぎず、しっかりとしているけどエレガント。
これ、好きです。
Mar. 18
No Wine Day
Mar. 19
Today’s dishes.
Raw Oysters.
Carpaccio with Scallops
Shrimp, Broccoli and Tomato Salad
Tarracos Spaghetti
Bitter Gourd Champloo
The raw scallops from Hokkaido were very delicious.
1st Tortues en Crique Chardonnay Viognier 2022 1,230 yen
It is a white wine made from Languedoc Chardonnay and Viognier.
The elegant fruit flavor of Chardonnay is very well matched with the savory and spicy nuances of Viognier.
It is a very good wine.
2nd Tortues en Crique Creek Syrah Mourvedre 2021 1,180 yen
It is a red wine made from Syrah and Mourvedre, grape varieties native to the south of France.
I felt condensed spicy fruits, firm tannins and a long aftertaste.
Yet, the mouthfeel is smooth.
This combination of this grape variety from Languedoc is usually a very strong wine, but this one is not too strong, firm but elegant.
I like this.