簡単ですが、なんか贅沢感

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休肝日

 

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商談で横浜に出かけました。

お昼に、海老天ぶらせいろをいただきました。

 

 

美味しかったです。

 

 

帰宅後、今日は鰻炊き込みご飯を作りました。

 

 

これ、簡単ですが、なんか贅沢感があります。

 

 

炙りサワラ、真鯛、キハダのお刺身もいただきました。

 

 

 

 

1本目 ミソノ・ヴィンヤード  シャルドネ 2022

北海道余市町で、有機栽培したシャルドネで仕込むペティアンです。

亜硫酸無添加の優しい口当たり。

泡も酸も優しいです。

シャルドネならではの、ふわっとしたエレガンスも感じます。

これ、とても良いです。

 

 

2本目 チェイス・ザ・グレープ チル レッド 2022

勝沼産のマスカット・ベーリーAをメインに、山梨市万力産のメルローと少量の東欧系白ブドウのブレンド。

野生酵母、亜硫酸無添加で醸造しています。

優しい口当たり、おだやかな酸とゆったりとした赤い果実味。

バランスの取れた赤ワインです。

今日の鰻炊き込みご飯にも良く合いました。

 

 

Jan. 8

No Wine Day

 

Jan. 9

I went to Yokohama for a business meeting.

At noon, I had a nice shrimp tempura soba.

 

It was delicious.

 

After returning home, I made eel-cooked rice today.

 

This is simple, but it feels like a luxury.

 

We also had Aburi-Sawara, Madai, and Kihada sashimi.

 

 

1st Misono Vineyard Chardonnay 2022

This sparkling wine is made from organically grown Chardonnay grown in Yoichi, Hokkaido.

I felt a gentle mouthfeel because of no added sulfurous acid.

I also felt gentle babbles and acidity.

It has the fluffy elegance unique to Chardonnay.

Very good!

 

 

2nd Chase the Grape Chill Red 2022

It is made from mainly Muscat Bailey-A from Katsunuma, Merlot from Yamanashi-Manriki and a small amount of some white grape.

It is fermented by wild yeast without sulfur.

I felt a gentle mouthfeel, gentle acidity and nice red fruits.

It is a well-balanced red wine.

It went well with today’s eel-cooked rice.