1/8
休肝日
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商談で横浜に出かけました。
お昼に、海老天ぶらせいろをいただきました。
美味しかったです。
帰宅後、今日は鰻炊き込みご飯を作りました。
これ、簡単ですが、なんか贅沢感があります。
炙りサワラ、真鯛、キハダのお刺身もいただきました。
1本目 ミソノ・ヴィンヤード シャルドネ 2022
北海道余市町で、有機栽培したシャルドネで仕込むペティアンです。
亜硫酸無添加の優しい口当たり。
泡も酸も優しいです。
シャルドネならではの、ふわっとしたエレガンスも感じます。
これ、とても良いです。
2本目 チェイス・ザ・グレープ チル レッド 2022
勝沼産のマスカット・ベーリーAをメインに、山梨市万力産のメルローと少量の東欧系白ブドウのブレンド。
野生酵母、亜硫酸無添加で醸造しています。
優しい口当たり、おだやかな酸とゆったりとした赤い果実味。
バランスの取れた赤ワインです。
今日の鰻炊き込みご飯にも良く合いました。
Jan. 8
No Wine Day
Jan. 9
I went to Yokohama for a business meeting.
At noon, I had a nice shrimp tempura soba.
It was delicious.
After returning home, I made eel-cooked rice today.
This is simple, but it feels like a luxury.
We also had Aburi-Sawara, Madai, and Kihada sashimi.
1st Misono Vineyard Chardonnay 2022
This sparkling wine is made from organically grown Chardonnay grown in Yoichi, Hokkaido.
I felt a gentle mouthfeel because of no added sulfurous acid.
I also felt gentle babbles and acidity.
It has the fluffy elegance unique to Chardonnay.
Very good!
2nd Chase the Grape Chill Red 2022
It is made from mainly Muscat Bailey-A from Katsunuma, Merlot from Yamanashi-Manriki and a small amount of some white grape.
It is fermented by wild yeast without sulfur.
I felt a gentle mouthfeel, gentle acidity and nice red fruits.
It is a well-balanced red wine.
It went well with today’s eel-cooked rice.