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休肝日
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今夜は焼肉です。
北海道・国産牛の赤身肉。
ワタシ、昔から肉は赤身が好きです。
あと、サラダもいただきました。
1本目 オーダシア シュナン・ブラン NV
焼肉にあう白ワインと思って、この南アフリカ産のシュナン・ブランを抜きました。
亜硫酸無添加の優しい口当たり。
幾重にも重なる凝縮した果実味と、ふわっとしたエレガントな味わい。
自家製のリンゴベースの醤油ダレとの相性も抜群。
これ、懐の深い、本当に良いワインです。
2本目 オーダシア カベルネ・ソーヴィニヨン 2020
オーダシアワインは、酸化防止剤の亜硫酸をいっさい使用せず、代わりに抗酸化力の強いルイボスティーの茎とハニーブッシュを使用します。
ワタシはこのワインの輸入のお手伝いをしていますが、年々、その品質が目覚ましく向上しています。
濃厚、複雑、凝縮したカベルネならではの奥行きに深いエレガンス。
抜群に心地良い酸と、長いアフターテイスト。
ブドウのエッセンスを感じる自然な味わい。
うーむ、これ、素晴らしいと思います。
Jan. 4
No Wine Day
Jan. 5
It’s Yakiniku tonight.
I got a red meat from Hokkaido domestic beef.
I’ve always liked lean meat.
I also had a salad.
1st Audacia Chenin Blanc NV
I thought it was a white wine that would go well with Yakiniku, so I opened this South African Chenin Blanc.
I felt a gentle mouthfeel because of no added sulfurous acid.
It has many layers of condensed fruit flavors and a fluffy and elegant taste.
It went great with homemade soy-apple-based sauce.
This is a really good wine with a deep pocket.
2nd Audacia Cabernet Sauvignon 2020
Audashia Wine does not use any of the antioxidant sulfurous acid, but instead uses rooibos tea stems and honeybush, which have strong antioxidant power.
I help to import this wine, and the quality of the wine has improved markedly year by year.
I felt rich, complex, and condensed, Cabernet’s deep elegance in depth.
I also felt an extremely pleasant acid and long aftertaste.
Itbhas a natural taste with the essence of grapes.
Hmmm, I think this is great.