スイカのお料理です

8/9

今日の蒸し暑さは、尋常じゃないレベル。

湿度、苦手です。

 

 

長野産の大きなスイカを頂きました。

食べきれないので、料理にも使ってみました。

 

 

カツオのタタキ風カルパッチョ スイカのトッピング

 

 

スイカのカプレーゼ

 

 

トマトの代わりにスイカを使ってみたら、これ美味しいです。

 

 

メインはラザニア

 

 

ラザニア、美味しい!

 

 

1本目 トゥルクハイム リースリング 2021  1,950円

アルザス産のリースリング、氷の温度近くまで冷やしてみました。

透明感が抜群で、すごーく美味しいです。

ああ、本当に美味しい。

 

 

2本目トゥルクハイム ピノ・ノワール 2108  2,050円

このピノ・ノワールもガッチリ冷やして飲みまいした。

チャーミングな赤い果実味、きれいな酸が口いっぱいに広がります。

このタイプの冷涼系ピノ・ノワールは、氷は入れないほうが美味しいと思います。

ブルゴーニュのピノ・ノワールだと値段が倍以上するかな?

これ、お勧めです。

 

 

 

Aug. 9

Today’s hot and humid weather is extraordinary.

Humidity, I hate it!

 

I was gifted a large watermelon from Nagano.

 

I couldn’t eat it all, so I used it for cooking.

 

 

Bonito Tataki-Style Carpaccio topped with Watermelon

 

Watermelon Caprese

 

I tried using watermelon instead of tomatoes, and this is delicious.

 

The main dish is lasagna

 

Lasagna is delicious!

 

 

1st Turckheim Riesling 2021 1,950 yen

I cooled this Alsace Riesling to near ice temperature.

The transparency is outstanding and it is very delicious.

Oh, really delicious.

 

 

2nd Turckheim Pinot Noir 2108  2,050 yen

I also drank this Pinot Noir chilled.

I felt charming red fruit taste and clean acid spread in the mouth.

I think this type of cool Pinot Noir tastes better without ice.

Would Burgundy Pinot Noir more than double the price?

This is recommended.