待ちに待った、その時がきました

10/1

年に一度の健康診断を受診しました。

それにしても、バリュウムって不味いですね。

 

 

 

夕食は奮発して、黒毛和牛の焼肉にしました。

 

 

ワインを飲むのは6日ぶり。

待ちに待った、その時がきました。

 

 

 

 

1本目 濱田ヴィンヤード ソーヴィニヨン・ブラン 2020  4,900円

6日ぶりのワインは何を飲もうか迷いましたが、濱田さんのソーヴィニヨン・ブランを抜きました。

一口目、あああ、ワインって、なんで、こんなに、美味しいの? としばし絶句。。。

毎日、ただダラダラをワインを飲むんじゃなくって、こうやってワインと向き合う機会も貴重ですね。

北海道・三笠の自家圃場で栽培したソーヴィニヨンを野生酵母、テンレスタンクで発酵後オーク樽で熟成。

美しい黄金色、口に含むと驚くほどの密度の高いフルーツが爆発。

優雅に伸びる酸と極めつけのミネラル感。

うーん、まんだむ。こりゃ、ウメー!!

 

 

2本目 アル・エ・ディレ ピノ・ネーロ 2018  1,650円

赤も迷いましたが、アルベルトのピノ・ノワールにしました。

ウチの焼肉は、赤ワインをベースに醤油・みりん・バルサミコ・蜂蜜・生姜・レモンの自家製タレでいただきます。

かなり、あっさりとしたタレなので、あまり濃い赤ワインは合わせません。

このイタリア・ヴェネト産のピノ、いつ飲んでも完璧です。

溌溂としたアロマ、ピュアな赤いベリー系の果実味とキレイな酸がお見事。

良いワインって、本当に、本当に美味しいですね。

 

 

Oct. 1

I had a yearly physical examination.

I was sure again that I hate a barium.

 

 

Then I had a Yakiniku BBQ dinner.

I splashed out and bought Kuroge-Wagyu today.

 

 

Very good!

 

 

I tasted wine for the first time in six days.

 

 

1st Hamada Vineyard Sauvignon Blanc 2020  4900 yen

What should I choose the first wine for six days?

After a long wavering, I chose this white wine.

It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in the estate vineyard in Mikasa Hokkaido.

It is fermented by wild yeast and matured in oak cusk.

I was amazed by the first sip, “How delicious is this!”

A long interval let me know the wonderfulness of wine.

I felt outstandingly concentrated fine fruits, super beautiful acidity and amazingly minerals.

Delicious! Delicious! Delicious!

 

 

2nd al & dile Pinot Nero 2018  1650 yen

Also, after a long wavering, I chose this red wine.

It is made from 100% Pinot Noir grown in Veneto.

Because my Yakiniku sauce is light taste, I shouldn’t choose dark wine.

I felt fresh aroma, pure red fruits, beautiful acidity and comfortable tannin.

It is a perfect Pinot Noir for me.

I am sure again that wine is my life.