10/1
年に一度の健康診断を受診しました。
それにしても、バリュウムって不味いですね。
夕食は奮発して、黒毛和牛の焼肉にしました。
ワインを飲むのは6日ぶり。
待ちに待った、その時がきました。
1本目 濱田ヴィンヤード ソーヴィニヨン・ブラン 2020 4,900円
6日ぶりのワインは何を飲もうか迷いましたが、濱田さんのソーヴィニヨン・ブランを抜きました。
一口目、あああ、ワインって、なんで、こんなに、美味しいの? としばし絶句。。。
毎日、ただダラダラをワインを飲むんじゃなくって、こうやってワインと向き合う機会も貴重ですね。
北海道・三笠の自家圃場で栽培したソーヴィニヨンを野生酵母、テンレスタンクで発酵後オーク樽で熟成。
美しい黄金色、口に含むと驚くほどの密度の高いフルーツが爆発。
優雅に伸びる酸と極めつけのミネラル感。
うーん、まんだむ。こりゃ、ウメー!!
2本目 アル・エ・ディレ ピノ・ネーロ 2018 1,650円
赤も迷いましたが、アルベルトのピノ・ノワールにしました。
ウチの焼肉は、赤ワインをベースに醤油・みりん・バルサミコ・蜂蜜・生姜・レモンの自家製タレでいただきます。
かなり、あっさりとしたタレなので、あまり濃い赤ワインは合わせません。
このイタリア・ヴェネト産のピノ、いつ飲んでも完璧です。
溌溂としたアロマ、ピュアな赤いベリー系の果実味とキレイな酸がお見事。
良いワインって、本当に、本当に美味しいですね。
Oct. 1
I had a yearly physical examination.
I was sure again that I hate a barium.
Then I had a Yakiniku BBQ dinner.
I splashed out and bought Kuroge-Wagyu today.
Very good!
I tasted wine for the first time in six days.
1st Hamada Vineyard Sauvignon Blanc 2020 4900 yen
What should I choose the first wine for six days?
After a long wavering, I chose this white wine.
It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in the estate vineyard in Mikasa Hokkaido.
It is fermented by wild yeast and matured in oak cusk.
I was amazed by the first sip, “How delicious is this!”
A long interval let me know the wonderfulness of wine.
I felt outstandingly concentrated fine fruits, super beautiful acidity and amazingly minerals.
Delicious! Delicious! Delicious!
2nd al & dile Pinot Nero 2018 1650 yen
Also, after a long wavering, I chose this red wine.
It is made from 100% Pinot Noir grown in Veneto.
Because my Yakiniku sauce is light taste, I shouldn’t choose dark wine.
I felt fresh aroma, pure red fruits, beautiful acidity and comfortable tannin.
It is a perfect Pinot Noir for me.
I am sure again that wine is my life.