それでも手巻き寿司は美味しい

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お料理当番は手巻き寿司。

長崎産本マグロ(養殖)、和歌山産真鯛(養殖)、千葉産カツオ、富山産ホタルイカ、静岡産生シラス、マグロハチの身(頭肉)、ノルウェーサーモン、鰻、ツナマヨ、

 

 

今日はいろいろと多忙だったため、ネタの購入は近所のスーパー。

捌きが必要な丸魚は無しでした。それでも、手巻き寿司は美味しいです。

 

 

 

1本目 オリオル・ロッセール チノチャノ シャレロ ムスカ 2020  1,300円

スペイン・ペネデスのカル・カッサニエスの自家葡萄園で、オーガニック栽培されたシャレロ85%、ムスカ15%のブレンド。

たっぷりとしたフルーツ、シトラス系の酸と厚みのあるミネラル感。

このピュアな透明感がたまりません。実に美味しいです。

これだけのクオリティ、この価格帯のワインでは滅多に見つからないと思います。

 

 

2本目 オリオル・ロッセール チノチャノ メルロー シラー 2019  1,300円

赤も自家葡萄園で農薬・化学肥料を使用せずに栽培されたメルローとシラーのブレンド。

ラズベリーを思わせる赤い果実と、ダークチェリーを思わせる黒い果実のハーモニー。

継ぎ目のないタンニンと、心地のよい口当たり。

赤もエレガントで、お値段以上の価値があること間違いなし。

やっぱり、オリオル・ロッセールってすごい造り手だと思います。

 

 

May 7

I cooked dinner, Temaki-Sushi.

 

Very good!

 

1st Oriol Rossell Xino-Xano Blanco 2019  1300 yen

It is made from Xarel-lo and Muscat grown in the estate winery in Penedes Spain by organic method.

I felt fresh fruits, crispy citrus and good minerals.

The taste was really pure and natural.

I think it has an outstandingly high cost performance.

Tasty!

 

 

2nd Oriol Rossell Xino-Xano Tinto 2018  1300yen

It is made from Merlot and Syrah grown in the estate winery in Penedes by organic method.

I felt charming red berries, good acidity and seamless tannin.

The style is very clean, delicate and elegant.

It was very good for sushi today.

Very good!