ラムちゃん、久しぶり

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こどもの日。同時に今日は立夏です。

暦の上では今日から夏なんですね。

 

お料理当番。

 

 

江ノ島であがった天然真鯛とハッサクのカクテル

 

 

グリーンサラダ

 

 

オーストラリア産子羊の香草焼き

 

 

 

ラムちゃん、久しぶり。美味しいです。

 

 

 

1本目 キザン セレクション シャルドネ 2019  1,900円

鮮度抜群の真鯛に合わせて、キザンのシャルドネを抜きました。

本当に透き通ったピュアなワイン。

透明感が半端じゃないです。

シトラス系の果実味に、ほのかな樽熟成のニュアンス。

ミネラル感もたっぷり。

実に素晴らしい良いワインです。

 

 

2本目 キザン ファミリーリザーヴ 2019  1,900円

白のシャルドネにつられて赤もキザンを抜きました。

山梨県産のメルロー50%、カベルネ・ソーヴィニヨン30%、ブラッククイーン20%のブレンド。

生き生きとした果実の風味があふれます。

極めて良質なブドウの表情が見えるよう。

サラリとした軽めのタッチですが、芯がしっかりとしているので子羊にも負けません。

しっとりと穏やかでいて、華やかさもあわせもつ、そんな二律背反を感じます。

やっぱりキザンは美味しいです。

 

 

May 5

It was Children’s Day today.

Also, it was “Rikka” which is the first day of summer according to the official Japan’s calender.

 

 

I cooked dinner.

 

Madai and Hassaku Orange cocktail

 

 

Green Salad

 

 

Herb Roasted Lamb

 

 

Very good!

 

 

1st Kizan Selection Chardonnay 2019  1900 yen

Because I want to taste some fine wine with fresh Madai, I chose this Chardonnay.

It is made from 100% Chardonnay grown in Yamanashi.

It is an amazingly pure and clean style of Chardonnay.

I felt fine citrus, gorgeous fruits, good mineral and comfortable cask nuance.

It was perfectly good for the Madai cocktail.

 

 

2nd Kizan Family Reserve 2019  1900 yen

It is made from 50% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon and 20% Petit Verdot grown in Yamanashi.

I felt an outstandingly fresh fruits, nice acidity and elegant tannin.

I could see fine grapes essence.

The taste was not so heavy but I felt many variety of fruits.

It was very good for lamb today.

Kizan produces only very fine wine with super reasonable price.