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今日は、ホテルオークラ・ワインアカデミーで、ワインの講義を担当します。
テーマは「南フランスワインの楽しみ方。」
こちらのクラスを担当するのは、本当に久しぶりです。
教室は、The Okura Tokyo プレステージタワー41階「ソレイユ」。
東京タワーを目前に望む絶景です。
私が選んだワインリスト。
Berrys’ Crémant de Limoux, Antech- Limoux NV
La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2019
La Croix Gratiot Pinot Noir 2018
Miraval Rose 2020
CHATEAU D’AUSSIERES 2017
Domaine de Trévallon Rouge 2009
並みいる銘醸ワインの中で、リラックワインのラ・クロワ・グラシオが、受講者の皆さんからとても高い評価をいただき嬉しかったです。
この講座は料理とワインのマッチングもあります。
具だくさんニース風サラダ
骨付き仔羊のグリル ローズマリー風味(プロヴァンス風)
南フランスのワインに合わせたプロヴァンス料理もとても美味しかったです。
久しぶりのセミナーで、講義は途中なんどかカミカミしましたが、何とか乗り切ることができました。
皆さん、普段あまり馴染みのない南フランスのワインにも興味をもっていただけたようです。
ホテルオークラ東京 チーフソムリエの渡部さんと記念撮影。
皆さん、ありがとうございました!!
Jan. 27
I gave a lecture at Hotel Okura Wine Academy tonight.
The theme was “How to enjoy South France Wine?”
I sometimes had a lecture here but it was the first time I had a lecture in these few years.
The class is located at The Okura Tokyo Prestage Tower 41F.
You can see the Tokyo Tower in sight.
I chose the tasting wines.
Berrys’ Crémant de Limoux, Antech- Limoux NV
La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2019
La Croix Gratiot Pinot Noir 2018
Miraval Rose 2020
Chateau d’Aussieres 2017
Domaine de Trévallon Rouge 2009
I was happy to get very good reputations about wines.
We also enjoyed a nice marriage between wine and dishes.
I managed to talk about the goodness of South France Wine.
Every students seemed to be interested in South France Wine.
I took a photo with Mr. Akio Watabe, who is the chef sommelier of Hotel Okura Tokyo.
I think I did a good job.
Thank you very much!