お刺身は、いつもワタシが

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一日中、部屋にこもって仕事してると、やっぱり煮詰まりますね。

 

さて夕食のお刺身は、いつもワタシの担当です。

 

 

 

北海道産真鱈の白子、富山産アマエビ、兵庫産ホタルイカ、青森産ヤリイカ

お刺身、美味しいかったです。

 

 

 

1本目 チェスコン リボッラ・ジャッラ NV  1,100円

イタリア・ヴェネト産の白ワイン。

リボッラ・ジャッラはオレンジワインによく使われる品種ですが、これはフレッシュな白ワイン。

澄んだ果実味、透明感の強い柑橘系の酸に、しっかりとしたミネラル感。

リラックスワインのピュアで自然なテイストが良く出ています。

お刺身にぴったりでした。

 

 

2本目 チェスコン ラボッソ デル ヴェネト NV  1,100円

リラックスワインの定番イタリアワインです。

始めやや還元的なニュアンス。

亜硫酸の使用量をできるだけ少く抑えているので。

すぐに気にならなくなって、チャーミングな果実味が出てきます。

なにかと控えめな風味ですが、やさしい滋味を感じます。

ゆっくりと味わいながら飲むといい感じですね。

 

 

Jan. 27

I was tired of many paper works today.

 

Cooking sashimi is always my job.

 

Very good!

 

 

1st Cescon Ribolla Gialla NV  1100 yen

It is made from 100% Ribolla Gialla grown in Veneto Italy by sustainable method.

Ribolla Gialla is often used for the orange wine making.

But this one is a fresh and fruity white wine.

I felt pure fruits, good citrus and fine minerals.

It’s so tasty.

It was very good for sashimi today.

 

 

2nd Cescon Roboso del Veneto NV  1100 yen

Raboso is a local grape variety in Veneto.

It is one of the longest sellers in Relax Wine.

At first, I felt some reductive nuance.

But it disappeared soon then I felt charming red berries and good acidity.

The mouthfeel was very comfortable.

Tasty!