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一日中、部屋にこもって仕事してると、やっぱり煮詰まりますね。
さて夕食のお刺身は、いつもワタシの担当です。
北海道産真鱈の白子、富山産アマエビ、兵庫産ホタルイカ、青森産ヤリイカ
お刺身、美味しいかったです。
1本目 チェスコン リボッラ・ジャッラ NV 1,100円
イタリア・ヴェネト産の白ワイン。
リボッラ・ジャッラはオレンジワインによく使われる品種ですが、これはフレッシュな白ワイン。
澄んだ果実味、透明感の強い柑橘系の酸に、しっかりとしたミネラル感。
リラックスワインのピュアで自然なテイストが良く出ています。
お刺身にぴったりでした。
2本目 チェスコン ラボッソ デル ヴェネト NV 1,100円
リラックスワインの定番イタリアワインです。
始めやや還元的なニュアンス。
亜硫酸の使用量をできるだけ少く抑えているので。
すぐに気にならなくなって、チャーミングな果実味が出てきます。
なにかと控えめな風味ですが、やさしい滋味を感じます。
ゆっくりと味わいながら飲むといい感じですね。
Jan. 27
I was tired of many paper works today.
Cooking sashimi is always my job.
Very good!
1st Cescon Ribolla Gialla NV 1100 yen
It is made from 100% Ribolla Gialla grown in Veneto Italy by sustainable method.
Ribolla Gialla is often used for the orange wine making.
But this one is a fresh and fruity white wine.
I felt pure fruits, good citrus and fine minerals.
It’s so tasty.
It was very good for sashimi today.
2nd Cescon Roboso del Veneto NV 1100 yen
Raboso is a local grape variety in Veneto.
It is one of the longest sellers in Relax Wine.
At first, I felt some reductive nuance.
But it disappeared soon then I felt charming red berries and good acidity.
The mouthfeel was very comfortable.
Tasty!