7/5
前菜のプレートだけ、お料理当番。
プロシュート、サーモンマリネ、プチトマト、チーズ、ナッツ、ドライフルーツ
自分の好きなものだけ並べましたよ。
1本目 チェスコン リボッラ・ジャッラ 2018 1,100円
イタリア・ヴェネト産のリボッラ・ジャッラ100%で仕込まれた白ワイン。
キレなある酸と澄んだ銘水のようなミネラル感。
ピュアでシャキッと引き締まった味わいです。
ジメジメした今の季節には、本当にピッタリ。
ああ、美味しい。
2本目 チェスコン カベルネ 2018 1,100円
赤はヴェネト産のカベルネ・ソーヴィニヨン50%とカベルネ・フラン50%のブレンドです。
カベルネって、濃厚で渋みのある思い味わいと思われがちですが、これは上品で繊細な冷涼系。
サラリとした口あたりに、カベルネならではの豊かな香りが広がります。
すすーと喉を通り、後味爽快、クールな味わい。
いいですね。これも今の季節にピッタリだと思います。
別件ですが、最近イビキがうるさいというdaima joさまからの指摘があり、いろいろイビキについて調べました。
で、念のため睡眠時無呼吸症候群の検査を受けることにしました。
今夜、その検査装置をつけて寝ます。
寝てる間に死んじゃうといけないと考えました。
結果は如何に?
Jul. 5
I cooked a part of dinner.
Stater Plate
Prosciutto, Salmon, Tomato, Cheese, Nuts and Dry Fruits
Very good!
1st Cescon Ribolla Gialla NV 1100 yen
It is made from 100% Ribolla Gialla grown in Veneto by sustainable farming.
I felt very pure fruits, clean citrus and fine minerals.
The taste was very fresh and crispy.
I didn’t feel any bad taste disturbing my palate.
It is a so cute and nice white wine.
It was very good for such humid night.
2nd Cescon Cabernet NV 1100 yen
It is made from 50% Cabernet Sauvignon and 50% Cabernet Franc grown in Veneto by sustainable farming.
The standard image of Cabernet is dark and heavy, isn’t it?
But this one is light and elegant.
I felt charming fruits, elegant acidity, light tannin and easy mouthfeel.
The style was very cool.
It was very good for such humid night, too.
By the way, daimajo-sama told me that you snored a lot recently.
Then I was going to have an examination of the night breathing.
I put the breath-testing device tonight.
I hope I am fine.