真夏の室内での焼肉は。。。

8/17

何故か家で焼肉が食べたくなって、専用のプレートを購入しました。

家で焼肉をした記憶がありません。たぶん20年ぶりくらいだと思います。

 

 

どうすれば良いのか、はじめ戸惑いました。

酷暑のため換気をせずに、エアコンを全開にしましたが、甘かったです。

室温の上昇と、煙の充満でエラいことになりました。

真夏の室内での焼肉は以後慎みたいと思いました。

 

 

 

1本目 リューボー メソッド・トラディショネール ”1816”  NV  2,250円 + 税

ロワール地方ナント近郊に1816年設立の名門ワイナリーが仕込むスパークリングワイン。

自然農法テラヴィテスで栽培された古木のシャルドネ70%、フォル・ブランシュ30%のブレンドです。

きめの細やかな泡、きれいな酸とミネラル感。

このピュアな感覚。リラックスワインらしい自然な味わい。

この泡も美味しいです。

 

 

2本目 トゥルクハイム ピノ・ノワール 2017  2,000円 + 税

今日も赤はピノ・ノワールです。

赤いベリー系のアロマ、凝縮感のある果実味、北のピノノワールならではのエレガントな酸。

冷涼かつ乾燥した気候からくるピュアでさらりとした口当たり。

アルザスのピノ・ノワールの進化が良く分かります。

もちろんキーンと冷やして飲みました。

 

 

 

Aug. 17

I wanted to have a BBQ dinner and bought a griddle.

It was the first BBQ at home in these 20 years.

 

At first, I didn’t remember how to cook it.

Finally, I managed to cook it.

However, the temperature rose up a lot and the room was pervaded by smoke.

 

I will not have a room BBQ again in summer time.

 

 

1st Lieubeau Method Traditionnelle “1816” NV  2250 yen + tax

Lieubeau is an old winery established in 1816 in Muscadet Loire.

It is made from 70% Chardonnay and 30% Folle Blanche grown by Terra Vitis method.

I felt crispy babbles, nice acidity and fine minerals.

The style is truly pure and natural.

I am sure again this sparkling wine is really tasty.

 

 

2nd Turckheim Pinot Noir 2017  2000 yen + tax

I tasted Pinot Noir, as well.

I felt nice red berries, good acidity, soft tannin and charming mouthfeel.

The style was very pure, cool and natural.

It is the character of Alsace Pinot Noir, which is evolving a lot recently.

Of course, I tasted this one very cold.