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本日は、六本木店、秋葉原店のテナント・オーナー“Fukushimaya(福島屋)”のワインパーティーにお招きいただきました。
福島屋さんが、毎週かかさず開催している料理教室“美味しい時間”の常連のお客さまが本日のゲストです。
会場は東京スカイツリーに隣接する東京ソラマチ31階の“ラ・ソラシド”さん。
山形県庄内のイタリアンレストラン「アル・ケッチァーノ」のオーナーシェフ奥田さんがプロデュースした銘店です。
福島屋のオーナーの福島会長と奥田シェフが仲良しなので、この時期に豪勢な全席貸し切りのパーティーです。
ワインは私のセレクトです。
パラッツィ ドゥエッロ スプマンテ
サンタ セラファ ガヴィディガヴィ 2018
ラクロワ クラシオ ピクプールドピネ 2018
コロレード ビフェルノロッソ 2009
幸いワインはどれも大好評。
ワタシ、声帯を痛めていてものワインの説明も力が入ります。
お料理は全て福島屋の食材を持ち込んで、ソラシドの鈴木シェフが見事にアレンジした特別料理。
野菜や果物の生産者さんたちが遠方よりお越しいただき、素材の説明をしてくれます。
なるほど、なるほど。
シンプルな味付けのようで、素材の良さを引き出すために色々な工夫がされた見事なお皿の数々。
素晴らしい! 素晴らしい!
お料理とワインのペアリングも上手く行きました。
特に宮城産の蒸し牡蠣と合わせたピクプールドピネは、ピタピタと絶妙なマリアージュでした。
あちこちで記念撮影のリクエスト。
ラ・ソラシドの大山マネージャーとも記念撮影。
50名のゲストに完璧なサービス、凄い技術と心意気に感服。
福島会長、今日は素晴らしいワインパーティーにお招きいただきありがとうごじました。
今日は、クニちゃん、感激!
Dec. 6
I was invited to a gorgeous wine party organized by Fukushimaya, which is a gourmet supermarket and the tenant owner of our Roppongi store and Akihabara store.
Fukushimaya has a cooking class for a long time.
The regular attenders of the class gathered at LA SORA SEED, which is a fine Italian restaurant at Tokyo Soamachi.
Fukushimaya mostly buy their vegetables and meets directly from farmers.
The farmers also joined in this party.
All the fine dishes today were cooked by Fukushimaya’s food ingredients.
They were outstandingly great.
I chose all of the wines and explained the details about them.
Fortunately, all wines got a very good reputations.
I think the paring between wine and foods were perfect.
It was a great time.
It was a fantastic dinner party.
I think I did a good job.
Thank you very much!