奥出雲ワイナリー、すごいです

11/25

休肝日

 

 

 

11/26

お料理当番、手巻き寿司。

 

 

 

やっぱ、美味しいです。

 

 

 

1本目 奥出雲ワイン ソーヴィニヨン ブラン 2016

奥出雲ワイナリーが、極少量のみ造るソーヴィニヨン。

これ驚くほど美味しいです。

とにかく極めて澄んだ果実味に、研ぎ澄まされたミネラル感。柑橘系の酸も申し分ありません。

飲むほどに感じる深い滋味。

いや、これは本当に美味しい。

日本のトップクラスのソーヴィニヨンブランですね。 手巻き寿司にも、ぴったりでした。

 

2本目 奥出雲ワイン メルロー 2016  3,200

これも限定リリースの赤ワイン。

今月、ワイナリーの売店で購入しました。

しなやかなタンニンと香草のニュアンス。密度の濃い自然な果実味が溢れます。

長野、北信のメルローに似た味わいがあります。小布施とかに似ていますね。

いや、これも素晴らしいです。日本のトップクラスのメルローと言うべきでしょう。

奥出雲ワイナリー、すごいです。

 

 

 

Nov. 25

No Wine Day

 

 

 

Nov. 26

I cooked dinner, Temaki-Sushi.

Delicious!

 

 

1st Okuizumo Winery Sauvignon Blanc 2016

It is very small products of the winery, which is located in West Japan.

It’s surprisingly tasty!

I felt very clean fruits, fine citrus, clear minerals.

It is a very natural style of white wine.

I felt very comfortable taste in my palate.

I think it is one of the best Sauvignon Blanc in Japan.

 

 

2nd Okuizumo Winery Merlot 2016. 3200 yen

It is also very small products.

I bought it at the winery in this month. 

I felt elegant-silky tannin and fine herb nuance.

I also felt very dense-charming fruits.

I think it is something similar to Nagano Merlot.

It’s so tasty, too.

I should say it is top class Japan Merlot. 

Fantastic!