9/29
やっぱり甘かったですね。
本日の町田市の最高気温は32℃。
暑いです。夜になっても、あまり気温は下がりません。
9月も終わろうとしているのに、この暑さ。
まだまだ続くのかな?
今日の料理
冷奴
真鯛の刺身
生ハム、シャインマスカット、モッツァレラ、ミニトマト、ブロッコリー、アスパラガス、リンゴのサラダ
やきとり
秋刀魚
今日の秋刀魚は皿からはみ出るほどの大きさ。
旨いです。1尾350円でした。
本日のワイン
オリオル・ロッセール チノ・チャノ シャレロ ムスカ 2022 1,380円
今日の秋刀魚に合わせたのは、オリオル・ロッセールのテーブルワイン。
ペネデスのカル・カッサニエスの自家葡萄園で、無農薬栽培をしたシャレロ85%、ムスカ15%のブレンド。
サラリとした口当たりの奥に、ふくよかなフルーツ感がいっぱい。
シャレロの綺麗な酸と、マスカットの甘いアロマが絶妙なハーモニーを産み出しています。
今日の我が家の“居酒屋メニュー”をよく引き立ててくれました。
Sep. 29
The highest temperature in Machida City today is 32°C.
It’s hot. Even at night, the temperature does not drop much.
September is coming to an end, but this heat.
I wonder if it will continue for a long time?
Today’s dish
Cold Tofu
Madai Sashimi
Salad with Prosciutto, Shine-Muscat, Mozzarella, Cherry-Tomatoes, Broccoli, Asparagus and Apples
Yakitori
Sanma
Today’s sanma is so big that it sticks out of the plate.
It’s delicious. It was 350 yen per fish.
Today’s Wine
Oriol Rossell Xino-Xano Xarel-lo Muscat 2022 1,380 yen
Today’s sanma was paired with Oriol Rossell’s table wine.
It is a blend of 85% Xarel-lo and 15% Muscat, grown in the estate vineyard in Penedes, pesticide-free.
Behind the smooth mouthfeel, there is a lot of plump fruits.
The beautiful acidity of Xarel-lo and the sweet aroma of Muscat create an exquisite harmony.
It complemented our “izakaya menu” today.