郡山でワイン講習会

6/24

休肝日

 

 

6/25

今日は福島に入ります。

 

 

郡山のヨークベニマル本社で、ワイン講習会を担当します。

 

 

このクラスは今回で2回目。

 

 

ワイン猛勉強中のスタッフの皆さんに、かなり専門的なレベルのお話をいたしました。

 

 

テイスティングはブラインド。

皆さん、なかなかセンスが良いです。

 

みっちり3時間のお勉強、お疲れさまでした。

 

 

帰りの新幹線を待つ短い時間で、今日も駅構内の地酒バー“もりっしゅ” で会津の馬刺しと冷や奴。

 

 

今日の地酒は天栄村の廣戸川・特別純米酒。

 

 

ここで飲む福島の酒は、なぜかいつも凄く美味しいです。

 

 

新幹線の中で、栄川のワンカップ。これ定番ですね。

 

 

東京駅到着後、八重洲口グランルーフのテラスに立ち寄って、茨城産のクラフトビールを頂きました。

 

 

常盤野ネストビールっていうんですね。

 

 

このビールもとても美味しかったです。

 

 

それにしても八重洲口、すっかり姿を変えていてビックリでした。

 

私、今日もおつかれさまでしたー。

 

 

 

Jun. 24

No Wine Day

 

 

Jun. 25

Today, I went to Fukushima.

At the York Benimaru headquarters in Koriyama, I was in charge of wine workshops.

 

 

This is the second time this class has been held.

I talked to the members of staff who are studying wine at a very professional level.

 

 

The wine tasting was blind.

Everyone has a good sense.

 

 

Thank you for your hard work for 3 hours of study.

 

 

In the short time waiting for the Shinkansen train on the way home, I had Aizu’s horse stab and cold tofu at the local sake bar “Morishu” in the station.

Today’s local sake was Hirotogawa special junmai sake from Tenei Village.

Yup, it’s delicious!

 

 

Among the Shinkansen train, I tasted one cup of Eisen. This is a classic, isn’t it?

 

After arriving at Tokyo Station, I tasted a craft beer from Ibaraki on the terrace of the Yaesu Grand Roof.

I was surprised to see that Yaesu had completely changed.

 

 

I think I did a god job.