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今日も多忙な一日。
簡単に出来て、とても美味しい「鰻炊き込みご飯」にしました。
鰻のタレには赤ワインをたっぷり使っています。
前菜は、青森産の天然ヒラメのお刺身。
これもデラウマ。
1本目 トゥルクハイム ピノ・ブラン 2020 1,780円
ピノ・ブランならではの厚みのある果実の風味、穏やかながら存在感のある酸、しっかりとしたミネラル感。
トゥルクハイムのワインは、どれもみんなピュアで自然な果実の風味があふれます。
そういえば、鎌倉ワイナリーのオーナーの夏目さんも、トゥルクハイムのファンだとおっしゃってましたっけ。
良いワインです。
2本目 トルチュ・アン・クリーク シラー・ムールヴェドル 2020 1,180円
南フランスを代表するブドウ品種、シラーとムールヴェドルのブレンド。
心地良いスパイシーなアロマ、ブラックチェリーを思わせる芳醇な果実味。
それでいてサラリとした心地良い口当たり。
この赤も美味しいです。
鰻のタレにも、このワインを使いました。
Jan. 24
I was very busy today, too.
Today’s dish was easy to make and very tasty “Unagi Takikomi Gohan”, an eel-cooked rice.
The eel sauce was filled with red wine.
Appetizer was Hirame Sashimi from Aomori.
Very delicious, too!
1st Turckheim Pinot Blanc 2020 1,780 yen
I felt a thick fruits flavor, a gentle yet strong acidity, and a strong minerality.
All of Turckheim’s wines are pure and full of natural fruits flavors.
Mr. Natsume, the owner of Kamakura Winery, also said that he is a fan of Turckheim.
It is a good wine.
2nd Tortues en Crique Syrah Mourvedre 2020 1,180 yen
It is made from the leading grape varieties of the South France, Syrah and Mourvèdre.
I felt pleasant spicy aroma and mellow fruit taste reminiscent of black cherry.
Yet it has a smooth and comfortable mouthfeel.
This red is also delicious.
I also used this wine for the sauce of Unagi Takikomi Gohan.