簡単、美味しい「鰻炊き込みご飯」

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今日も多忙な一日。

 

簡単に出来て、とても美味しい「鰻炊き込みご飯」にしました。

 

 

鰻のタレには赤ワインをたっぷり使っています。

 

 

 

前菜は、青森産の天然ヒラメのお刺身。

 

 

これもデラウマ。

 

 

 

1本目 トゥルクハイム ピノ・ブラン 2020  1,780円

ピノ・ブランならではの厚みのある果実の風味、穏やかながら存在感のある酸、しっかりとしたミネラル感。

トゥルクハイムのワインは、どれもみんなピュアで自然な果実の風味があふれます。

そういえば、鎌倉ワイナリーのオーナーの夏目さんも、トゥルクハイムのファンだとおっしゃってましたっけ。

良いワインです。

 

 

2本目 トルチュ・アン・クリーク シラー・ムールヴェドル 2020  1,180円

南フランスを代表するブドウ品種、シラーとムールヴェドルのブレンド。

心地良いスパイシーなアロマ、ブラックチェリーを思わせる芳醇な果実味。

それでいてサラリとした心地良い口当たり。

この赤も美味しいです。

鰻のタレにも、このワインを使いました。

 

 

Jan. 24

I was very busy today, too.

 

Today’s dish was easy to make and very tasty “Unagi Takikomi Gohan”, an eel-cooked rice.

The eel sauce was filled with red wine.

 

Appetizer was Hirame Sashimi from Aomori.

Very delicious, too!

 

 

1st Turckheim Pinot Blanc 2020 1,780 yen

I felt a thick fruits flavor, a gentle yet strong acidity, and a strong minerality.

All of Turckheim’s wines are pure and full of natural fruits flavors.

Mr. Natsume, the owner of Kamakura Winery, also said that he is a fan of Turckheim.

It is a good wine.

 

 

2nd Tortues en Crique Syrah Mourvedre 2020 1,180 yen

It is made from the leading grape varieties of the South France, Syrah and Mourvèdre.

I felt pleasant spicy aroma and mellow fruit taste reminiscent of black cherry.

Yet it has a smooth and comfortable mouthfeel.

This red is also delicious.

I also used this wine for the sauce of Unagi Takikomi Gohan.