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今日の夕食は水炊き鍋。
若鶏のガラを二羽、6時間煮詰めてスープをとりました。
美味しいです。
1本目 一ノ蔵酒造 大和伝 特別純米酒 1,650円
今日は日本酒からスタートします。
daimajoさまのお友達のイラストレーター”なかがわみさこ”さんがデザインした特別ラベルの限定版。
一ノ蔵の大和伝は昔から好きなお酒です。
淡麗辛口のすっきりとしたスタイルに、しっかりとしたコクとボディが隠れています。
ワイン飲みが好きなタイプのお酒だと思う。
あと、宮城県だと石巻の日高見も好きです。
2本目 マルキドボーラン メルロー 2022 980円
このヴィンテージのマルキドボーランの赤の中では、メルローが一番好みです。
甘さを押さえながら、たっぷりとしたフルーツ感。
心地よい酸と渋みと後味。
抜群のバランス感覚です。
水炊き鍋にもよくあいました。
Nov. 29
Today’s dinner is a Mizutaki-Nabe, a water cooking pot.
Two young chicken bones were boiled down for 6 hours to make soup.
It’s delicious.
1st Ichinokura Sake Brewery Yamatoden Special Junmai Sake 1,650 yen
Today we will start with Japan Sake.
A limited edition of a special label designed by daimajo-sama’s friend, illustrator Ms. Misako Nakagawa.
Ichinokura’s Yamatoden has been my favorite sake for a long time.
I felt a light and dry clean style hides a solid richness and body.
I think it’s the type of sake I like to drink.
Also, in Miyagi Prefecture, I like Hidakami in Ishinomaki., too.
2nd Marquis de Beau Rond Merlot 2022 980 yen
Of all the reds of this vintage in Marquis de Beau Rond, this Merlot is my most favorite.
I felt plenty of fruitiness while suppressing sweetness.
I also felt pleasant acidity, good astringency and nice aftertaste.
It has an outstanding sense of balance.
It also went well with a Mizutaki-Nabe today.