10/16
休肝日
10/17
北参道のル・ビストロで、プライベートな会食。
8月25日のオープニングパーティーにお招きいただいてから、やっと初めての訪問です。
おしゃれなお店です。
まずは、グラスでシャンパーニュ。
前菜は、お店のおすすめでお願いしました。
リエット、美味しい!
今日のワインは、ブルゴーニュ。
ピエール・モレのシャルドネ 2019年です。
そういえば、ブルゴーニュの白ワインは久しぶり。
銘醸ワイナリーの良作年のワインは、やっぱり素晴らしいですね。
パテ・アン・クルート
このパテ、今日開催されていたシャルキュトリーの技術コンクールに出品したら、絶対に上位入賞するレベルです。
冷製パスタ
冷製パスタはカッペリーニが定番ですが、これはフェデリーニ。
食べごたえと、繊細さ、ゆで加減が絶妙です。いや、美味しいです。
赤は、コーポレート・ソムリエの石田博さんのおすすめのマルサネにしました。
(この石田さん、ちょっと怖い ;)
石田さん、最近は、ちょくちょく、こちらのお店に出ていらっしゃるそうです。
そういえば、ブルゴーニュの赤も久しぶりです。
特にレストランで飲むのは、本当に久しぶり。
石田さんのおすすめ、抜群に美味しいです。
メインはお店のスペシャリテ、鶏のロティにしました。
マネージャーの柳沢さんが、デクパージュ。
皮はカリカリ、身はしっとりジューシーです。
まさにブルゴーニュを飲むための料理でした。
チーズまでいただき大満足。
石田さん、ヤナさん、ありがとうございました。
素晴らしいワインとお料理を堪能しました。
ご馳走さまでした!
10/16
No Wine Day
10/17
I had a private dinner at Le Bistro in Kita-Sando.
This is my first visit since I was invited to the opening party on August 25th.
It is a fashionable restaurant.
First, I tasted a glass of champagne.
I ordered appetizers at the restaurant’s recommendation.
Liette, delicious!
Today’s wine is Burgundy.
The first bottle was Pierre Moret’s Chardonnay 2019.
Come to think of it, it’s been a long time since I’ve had a white wine from Burgundy.
The wine of the famous wineries of good year is wonderful.
Pathe en Clute
Cold pasta
They were very delicious.
The second bottle was Marsane, recommended by corporate sommelier Mr. Hiroshi Ishida.
Mr. Ishida, I heard that you always appear at this restaurant recently.
Come to think of it, Burgundy red has also been around for a long time.
Especially since I’ve had a drink at a restaurant, it’s been a really long time.
Mr. Ishida’s recommendation is outstandingly delicious.
The main dish was the restaurant’s speciality, Chicken Roti.
The manager, Mr. Yanagisawa, did a découpage.
The skin was crunchy, the meet was moist and juicy.
It was exactly the dish for drinking burgundy.
I was very satisfied with the cheese.
Thank you, Ishida-san and Yana-san.
We enjoyed excellent wine and food.
Thank you for the nice dinner!