5/1
休肝日
5/2
早いもので5月。
明日から5連休のGWですね。
ワタシは、あまり関係ないですけど。
今日の料理
お刺身 切り落とし
イチゴとプロシュートのサラダ
地鶏の香草焼き ポテトコンフィ添え
大変良く出来ました。
1本目 チェスコン リボッラ ジャッラ NV 1,150円
北イタリアの地ブドウで仕込まれた爽やかな白ワイン。
ピュアな果実味と雑味のないクリーンな口あたり。
澄んだ酸とミネラル感も良いですね。
申し分のないワインです。
2本目 アラルディカ ピエモンテ バルベーラ 2019 1,120円
赤はイタリア・ピエモンテのバルベーラ。
SQPNI認定のサスティナブルワインです。
ハツラツとした赤いベリー系の果実味、イキイキとしたチャーミングな酸、すっきりとした渋み、キレの良いアフターテイスト。
サラリとした飲み口がうれしいです。
今日の料理にぴったりでした。
May 1
No Wine Day
May 2
May has already come!
I cooked dinner as usual.
Sashimi
Strawberry and Prosciutto Salad
Roast Herb Chicken
Very tasty!
1st Cescon Ribolla Gialla NV 1150 yen
It is made from 100% Ribolla Gialla grown in Veneto.
I like this one very much.
I felt pure fruits, clean citrus and comfortable minerals.
I didn’t feel any bad taste or flavor.
The price is very reasonable, I think.
2nd Araldica Piemonte Barbera 2019 1120 yen
It is made from 100% Barbera grown in Piemonte.
It has the sustainable certification by SQPNI.
I felt nice red berries, charming acidity and elegant tannins.
The mouthfeel was very cool and comfortable.
Recently, it is my most favorite style red wine.
It was very good for the herb chicken today.