具だくさんサラダがマイブーム

3/12

お料理当番。

 

ホタルイカ

 

 

具だくさんサラダ

 

 

鮭、ホタテと小海老のソテー  ポテトグラタン添え

 

 

上出来、上出来。

具だくさんサラダが、マイブーム。

イチゴってサラダにしても美味しいですね。

地元、川崎・岡上産のイチゴです。

 

 

 

 

1本目 アルファ・ロワール パト・ド・シャ シャルドネ ソーヴィニヨン 2018  1,500円

フランス・ロワール産の白ワイン。

独自の自然農法で栽培されたシャルドネとソーヴィニヨン・ブランを50%ずつブレンドしています。

珍しいブレンドですが、最近たまに見ますね。

柑橘系の豊かなフルーツに、心地のよいミネラル感。

透明感の強いピュアな口当たり。

シャルドネとソーヴィニヨンって、意外と好相性です。

 

 

2本目 シャトー フィングラーヴ ルージュ 2017  1,520円

最近飲んでる赤ワインが、日本ワインとかピノ・ノワールとか軽いタッチのワインが多かったので、たまにはしっかり系のワインが飲みたくなってこのボルドーを抜きました。

ボルドー東部ガロンヌ川流域のサン・マケール地区で自然農法で栽培されたメルロー90%とカベルネ・フラン10%のブレンド。

豊かな果実味、密度の高いタンニン。

しっかりとした骨格を持ちながら、どこか優しくエレガント。

美味しいです。今日のサーモン・ソテーにも良く合いました。

 

 

Feb. 12

I cooked dinner.

 

Hotaruika Sashimi

 

Cobb Salad

 

Salmon, Scallop and Shrimp Sauté with Potato Gratin

 

Very good!

 

 

Recently, I like the Cobb Salad.

Strawberry is good for the salad, too.

They are our home-grown local strawberry.

 

 

1st Alpha Loire Pate de Chat Chardonnay- Sauvignon 2018  1500 yen

It is made from 50% Chardonnay and 50% Sauvignon Blanc grown in the middle Loire Valley in France.

This blend is not so popular but you sometimes find that recently.

I felt nice citrus and comfortable minerals.

The style is very pure and natural.

Chardonnay and Sauvignon shows a nice combination, I think.

 

 

2nd Chateau Fongrave Rouge 2017  1520 yen

I mainly taste light type red wines in these days.

Then I wanted to try some full-bodied style wine.

So, I chose this Bordeaux red wine.

It is made from 90% Merlot and 10% Cabernet Franc grown the estate vineyards in Saint- Macaire by sustainable method.

I felt very rich fruits and dense tannin.

The style is dark and concentrated but also elegant and delicate.

Tasty!

It was good for Salmon Sauté, too.