そろそろそろ鍋のシーズンも

3/13

休肝日

 

 

3/14

今日はキムチ鍋です。

 

 

暖かくなってきたので、そろそろそろ鍋のシーズンも終わりかな?

 

 

ホタルイカとカツオのお刺身もいただきました。

 

 

 

1本目 サンタ・セラファ ガヴィ 2020  2,000円

毎度、キムチ鍋にはしっかりとした白ワインを選びます。

イタリア・ピエモンテの銘酒、ガヴィにはいろいろなスタイルがありますが、これはしっかりとしたミネラル感あふれる超辛口。

キリッと引き締まった味わいに背筋が伸びる思いがします。

さすが、ガヴィ専業のワイナリー。造り手の矜持を感じます。

キムチ鍋に、良く合いました。

 

 

2本目 アンコーラ サンジョベーゼ  2020 950円

赤は、イタリア・プーリア産のサンジョベーゼです。

とにかくバランスの良い赤ワインです。

果実味、酸、渋み、ボディがとてもよく釣り合っていて、ストレスが皆無です。

口当たりよく、飲みやすく、雑味がまるでありません。

素直に美味しい良いワインです。

コストパフォーマンスも抜群ですね。

 

 

Mar. 13

No Wine Day

 

 

Mar. 14

I cooked dinner, Kimuchi-Nabe.

 

I had a sashimi, as well. 

 

Very nice!

 

 

1st Santa Seraffa Gavi 2020 2000 yen

Kimuchi-Nabe needs a full-bodied wine.

I chose this Italy white wine today.

It is made from 100% Cortese grown in Santa Seraffa, Piemonte.

Gavi has many different styles.

This one has a very dry mouthfeel with strong minerals.

The taste made me shape up.

I am sure again that it is an outstandingly fine Gavi.

It was very good for the Kikuchi-Nabe today.

 

 

2nd Ancora Sangiovese 2020 950 yen

It is made from 100% Sangiovese grown in Puglia Italy.

It is a really well-balanced red wine.

I felt charming fruits, nice acidity, soft tannin and comfortable mouthfeel.

It is very easy to drink.

It was very good for Kimuchi-Nabe, too.