キムチ鍋にしました

2/20

休肝日

 

2/21

昨日とおとといのポカポカ陽気から、打って変わって北風が冷たい寒い一日。

真冬に逆戻りですね。

今日はキムチ鍋にしました。

 

 

寒い日に鍋は最高です。

 

1本目 パンゴリン ソーヴィニヨン・ブラン 2022  980円

キムチ鍋には、しっかりめのワインと思って南アのソーヴィニヨンを抜きました。

綺麗な果実味に、ピュアな酸。

微かに青トウガラシを思わせるスパイシーなニュアンスが、いい塩梅。

シャキっと引き締まったフレッシュな味わい。

辛味控えめなウチのキムチ鍋にピタっとハマりました。

パンゴリン、久しぶりに飲んだけど、やっぱ美味しいです。

 

今日はワインは一本だけ。

あと、日本酒をいただきました。

 

 

Feb. 20

No Wine Day

 

 

Feb. 22

It was a very cold day.

We have returned to a deep of winter.

 

I cooked Kimuchi-Nabe.

 

Very good!

 

 

1st Pangolin Sauvignon Blanc 2022 980 yen

I thought I should chose some solid style white wine for Kimuchi-Nabe.

Then I chose this one.

It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in Western Cape in South Africa.

I felt clean fruits and pure citrus.

A slight green pepper nuance makes wine a 

solid style.

It was very good for Kimuchi-Nabe.

I tasted this one at the first time recently.

I was sure again that Pangolin is a very good wine.

 

I tasted wine only this one today. 

Then I tasted some glasses of sake.