2/20
休肝日
2/21
昨日とおとといのポカポカ陽気から、打って変わって北風が冷たい寒い一日。
真冬に逆戻りですね。
今日はキムチ鍋にしました。
寒い日に鍋は最高です。
1本目 パンゴリン ソーヴィニヨン・ブラン 2022 980円
キムチ鍋には、しっかりめのワインと思って南アのソーヴィニヨンを抜きました。
綺麗な果実味に、ピュアな酸。
微かに青トウガラシを思わせるスパイシーなニュアンスが、いい塩梅。
シャキっと引き締まったフレッシュな味わい。
辛味控えめなウチのキムチ鍋にピタっとハマりました。
パンゴリン、久しぶりに飲んだけど、やっぱ美味しいです。
今日はワインは一本だけ。
あと、日本酒をいただきました。
Feb. 20
No Wine Day
Feb. 22
It was a very cold day.
We have returned to a deep of winter.
I cooked Kimuchi-Nabe.
Very good!
1st Pangolin Sauvignon Blanc 2022 980 yen
I thought I should chose some solid style white wine for Kimuchi-Nabe.
Then I chose this one.
It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in Western Cape in South Africa.
I felt clean fruits and pure citrus.
A slight green pepper nuance makes wine a
solid style.
It was very good for Kimuchi-Nabe.
I tasted this one at the first time recently.
I was sure again that Pangolin is a very good wine.
I tasted wine only this one today.
Then I tasted some glasses of sake.