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早いもので、もう2月です。
2月もたぶん、あっという間に過ぎていくんでしょうね。
今日は焼肉にしました。
奮発して黒毛和牛のカルビとミスジ。
良いお肉は旨いです。
1本目 神戸レゼルバ シャルドネ 無濾過 2021 3,500円
ワタシが監修し、神戸ワインと白鶴酒造のコラボで産まれた限定ワイン。
品質確認のため時々、抜栓しています。
無濾過のため、オリもあるし液面もすこし濁りがありますが、飲めば変わらぬ透き通ったピュアなフルーツ感。
透明感のある酸とミネラル感。
果肉の厚みがあるので、焼肉にもぴったりでした。
2本目 オーダシア メルロー 2020 4,400円 サンプル試飲
1月29日に飲んだ南アフリカ・ステレンボッシュの、オーダシアの新入荷をもう一本試飲します。
ルイボスティーの大手販売店ティーライフの輸入する亜硫酸無添加ワイン、亜硫酸を添加せずルイボスティーの茎の抗酸化作用を利用して造ったワインです。
新鮮なベリー果実の赤い酸が印象的。
しっかりとしたボディと、やさしい口当たりの両方がバランスよく現れます。
これは焼肉に実によく合いました。
良いワインですね。
ティーライフのネット店で買えますよ。
Feb. 1
Time flies by, and it’s already February.
I cooked Yakiniku BBQ dinner.
I was generous and bought a high-class Wagyu Beef.
Very nice!
1st Kobe Reserva Chardonnay Non-Filteration 2021 3500 yen
It is made from 100% Chardonnay grown in Kobe.
I supervised this wine produce, which is a collaboration project by Kobe Wine and Hakutsuru Sake Brewery.
I sometimes check the maturing condition of this one.
Because of the non-filterd wine, I saw some sediments and turbidness.
However, the taste and flavor were really pure and clean.
I felt rich fruits, fine citrus and good minerals.
It was very good for Yakiniku BBQ today.
Very good!
2nd Audacia Merlot 2020 4400 yen Sample Tasting
I checked this new arrival again.
I tasted the other arrivals on 29th January.
It is made from 100% Merlot grown in Stellenbosch South Africa and produced using Rooibos and Honeybush plants instead of sulfur.
I felt impressive-fresh red berries.
I also felt rich body, seamless tannin and tender mouthfeel.
It was very good for Yakiniku BBQ today.
I was sure that it is a very fine non-sulfur wine.