奮発して黒毛和牛

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早いもので、もう2月です。

2月もたぶん、あっという間に過ぎていくんでしょうね。

 

今日は焼肉にしました。

奮発して黒毛和牛のカルビとミスジ。

 

 

良いお肉は旨いです。

 

 

 

 

1本目 神戸レゼルバ シャルドネ 無濾過 2021  3,500円

ワタシが監修し、神戸ワインと白鶴酒造のコラボで産まれた限定ワイン。

品質確認のため時々、抜栓しています。

無濾過のため、オリもあるし液面もすこし濁りがありますが、飲めば変わらぬ透き通ったピュアなフルーツ感。

透明感のある酸とミネラル感。

果肉の厚みがあるので、焼肉にもぴったりでした。

 

 

2本目 オーダシア メルロー 2020  4,400円  サンプル試飲

1月29日に飲んだ南アフリカ・ステレンボッシュの、オーダシアの新入荷をもう一本試飲します。

ルイボスティーの大手販売店ティーライフの輸入する亜硫酸無添加ワイン、亜硫酸を添加せずルイボスティーの茎の抗酸化作用を利用して造ったワインです。

新鮮なベリー果実の赤い酸が印象的。

しっかりとしたボディと、やさしい口当たりの両方がバランスよく現れます。

これは焼肉に実によく合いました。

良いワインですね。

ティーライフのネット店で買えますよ。

ルイボスワイン メルロー | お茶の通販・ギフト・プレゼント | ティーライフ

 

 

 

Feb. 1

Time flies by, and it’s already February.

 

I cooked Yakiniku BBQ dinner.

 

I was generous and bought a high-class Wagyu Beef.

Very nice!

 

 

1st Kobe Reserva Chardonnay Non-Filteration 2021  3500 yen

It is made from 100% Chardonnay grown in Kobe.

I supervised this wine produce, which is a collaboration project by Kobe Wine and Hakutsuru Sake Brewery.

I sometimes check the maturing condition of this one.

Because of the non-filterd wine, I saw some sediments and turbidness.

However, the taste and flavor were really pure and clean.

I felt rich fruits, fine citrus and good minerals.

It was very good for Yakiniku BBQ today.

Very good!

 

 

2nd Audacia Merlot 2020  4400 yen Sample Tasting

I checked this new arrival again.

I tasted the other arrivals on 29th January.

It is made from 100% Merlot grown in Stellenbosch South Africa and produced using Rooibos and Honeybush plants instead of sulfur.

I felt impressive-fresh red berries.

I also felt rich body, seamless tannin and tender mouthfeel.

It was very good for Yakiniku BBQ today.

I was sure that it is a very fine non-sulfur wine.