チェスコンは美味しい

9/14

今日は朝から蒸し暑かったです。

9月半ばというのに、、

 

今日のお刺身。

 

 

和歌山産キハダマグロ、愛媛産真鯛

 

メインは、daimajoさまのハンバーグ。

 

 

じっくりと低温で焼き上げています。

これ、すごく美味しいんですよ。

 

 

1本目 チェスコン リボッラ・ジャッラ NV  1,100円

新鮮な果実味に綺麗な酸。

北イタリアの白ワインの美味しさがよくわかる1本です。

ほんとにピュアでナチュラルだわ。

 

 

2本目 チェスコン カベルネ NV  1,100円

イタリア・ヴェネト産のカベルネ・ソーヴィニヨン50%とカベルネ・フラン50%で仕込まれた赤ワイン。

カベルネって聞くと重めのフルボディを想像する方が多いかもしれませんが、これはライトでエレガントなスタイル。

さらりとした口当たり。香りはしっかりとカベルネです。

最近、ワタシはこっちの感じが好みです。

 

 

Sep. 14

It was a very hot and humid day in Tokyo.

Are we in the middle of September, right?

 

 

Sashimi Today

 

The main dish today was Hamburger Steak cooked by daimajo-sama.

 

It was very tasty.

 

 

1st Cescon Ribolla Gialla NV 1100 yen

I felt very nice fruits and beautiful acidity.

It shows the goodness of the north Italy white wine very much.

The taste was really pure and natural.

 

 

2nd Cescon Cabernet NV 1100 yen

It is made from 50% Cabernet Sauvignon and 50% Cabernet Franc grown in Veneto Italy.

You mighr think it is a full-bodied red wine because of Cabernet.

Actually, it is a light and elegant style red wine.

I felt elegant mouthfeel and good fruits and acidity. 

However, the aroma and flavor was  real Cabernet ones.

I prefer such style recently.