5/19
休肝日
5/20
朝、新幹線で大阪に向かいます。
今週、2回目の関西出張です。
新大阪駅に到着。
向かいのホームに、キティちゃんの新幹線が止まっています。
可愛いですね。一度乗ってみたいものです。
昼前に、芦屋に到着しました。
先月オープンしたばかりの、R the Wineshop 芦屋店を訪問。
2014年10月に神戸・岡本にオープンしたR the Wineshopの2号店です。
オーナーの渡辺さんは大学卒業後、カーヴドリラックスに就職。
6年間のワインショップ勤務を経験後、フランスに渡りワイナリーで働きました。
帰国後、大手ワインインポーターに勤務後2014年に独立、ワインショップを開業しました。
開業8年目にして2号店を開店。手堅く1歩、1歩前進を続けています。
そういえば、ワインの書籍を執筆したりもしています。
すごいなあ。。
13坪のコンパクトなお店ですが、とても上手にスタイリッシュにデザインされています。
お店の半分はワインバー。半分がショップです。
自然派ワイン系が多いですね。
岡本の本店をさらにユニークに、個性あるれる品ぞろえです。
ワインバーの名物は、中華の点心です。
これが、ビックリするほど美味しいです。
サンプルで持参したチェイス・ザ・グレープにピタッとはまりました。
ランチは、お向かいにあるシャルトリーの名店 “メツゲライクスダ” で頂きました。
噂にたがわぬ、本物のシャルキュトリー。
これは美味しい。
R でワインを買って、ここでシャルキュトリーを買って帰れば、素敵なディナーになりますね。
渡辺さん、おめでとうございます。
ますますの活躍を楽しみにしています。
早めに大阪のホテルにチェックインしたあと、夕食は梅田のワインバー “自然派ワイン食堂 ブラッスリーブー”。
自然派ワインで有名なワインショップ “小松屋”さんが経営するお店です。
前から一度行ってみたかったお店、今日が初訪問。
岡山のコルトラーダ・ブラン 2019
体に染み入る滋味がたっぷり、美味しいです。
お料理も美味しいです。
中央葡萄酒キュヴェ三澤 カベルネ・フラン 2019
なんと、貴重なワインがあるではないですか!!
彩名さんのカベルネ・フラン、久しぶりに飲みましたが、やはりぶっ飛ぶ美味しさです。
これは素晴らしい!! これ、世界一のカベルネ・フランではないでしょうか?
ブラッスリーブー、評判にたがわぬ素晴らしいワインバーです。
東京にもできないかなあ。
今週2度目の関西の夜もベリー・ナイスでした。
May 19
No Wine Day
May 20
I took a Shinkansen and went to Osaka.
It is the second trip to Kansai in this week.
I arrived at Shin-Osaka station before noon.
I saw Hello-Kitty Shinkansen at the platform opposite.
It’s cute!
I moved to Ashiya and visited to “R the Wineshop Ashiya”.
It is the second wineshop of R opened last month.
Mr. Watanabe, who is the owner of the shop, used to work in Cave de Relax.
He opened R the Wineshop Okamoto in 2014.
The first wineshop has built a brisk business.
He always keep advancing.
The shop is small but very well designed.
The half of space is a wine bar and the other is a wine shop.
The choice of wine is very unique.
There are many organic and sustainable wines.
You can taste steamed breads with the wine tasting at the bar.
It is a very nice wine shop.
Congratulations, Watanabe-san !!
I am looking forward to seeing your next stage.
Then I had a very nice deli lunch at Metzgerei Kusuda across the streat of R the Wineshop.
If you buy nice deli here and buy good wine at R, you can have a very nice dinner.
Then I moved to Umeda and checked in the hotel.
Then I had a nice dinner at Brasserie Boo in Umeda, which is a popular BIO wine bar.
I enjoyed nice dishes with Japanese very rare BIO wines.
It was a truly nice dinner.
Thank you very much!