今日はキリタンポ鍋

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休肝日

 

 

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お料理当番。

今日はキリタンポ鍋です。

鶏ガラと手羽元を、コトコトと10時間ほど煮込んで出汁をとりました。

 

前菜は、三陸産の生牡蠣

 

 

富山産のスルメイカ

 

 

鍋はキリタンポを入れる前の画像。

 

 

美味しかったです!

 

 

 

1本目 神戸ワイン シャルドネ 無濾過 2020  2,000円

昨年ワイナリーの売店で購入。ワイナリーの限定販売品です。

神戸の契約農家で栽培したシャルドネを、出来るだけ手をかけずに醸造し、無濾過で瓶詰めしています。

ピュアで透明な果実の風味、穏やかな酸に、心地良いミネラル感。

オフフレーバーは一切ない、とても澄んだ美味しいシャルドネです。

酒石の結晶がでるので、一般販売はしなかったそうです。

酒石って出ちゃダメなの?

 

 

2本目 ノストラーダ ゴールドラベル グランレゼルバ 2000  2,200円

スペイン・カンポデボルハのワイナリー、”ボデガス・リュベルテ” に一樽だけある秘蔵の古酒をリラックスワインとしてボトリング。

カベルネ・ソーヴィニヨン60%とガルナッチャ40%。

22年目の熟成に入った古酒です。

フレンチオークの小樽で48ヶ月、その後15,000Lの大樽で13年熟成、瓶で3年熟成後、出荷されています。

今も残る新鮮な果実味に、きれいな長期熟成の風味がからみます。

キリタンポの煮詰まっていく出汁に熟成感のあるワインが合いそうだと思って抜きました。

うん、正解。その通りでしたよ。

 

 

 

Feb. 5

No Wine Day

 

 

Feb. 6

I cooked dinner.

 

 

Oysters

 

Squid Sashimi

 

 

Kiritampo- Nabe

 

I took a soup by boiling chicken for 10 hours.

 

Very good!

 

 

1st Kobe Wine Chardonnay Non-Filtered 2020  2000 yen

I bought this one at the winery last year.

It is a special wine sold at only the winery.

I is made from 100% Chardonnay in the estate vineyards in Kobe.

It was produced by no hand as possible and bottled by non-filtered.

I felt very clean fruits, pure citrus and fine minerals.

Tasty! Tasty!

There were o few tartars on the bottom.

The winery didn’t sell this one generally because of the tartars.

Is the tartar problem?

 

 

2nd Nostrada Gold Label Gran Reserva 2000  2,200 yen

It is Relax Wine original made by Bodegas Ruberte in Compo de Borja, Spain.

It is a very old wine made from 60 % Cabernet Sauvignon and 40% Garnacha.

I felt fresh fruits and very comfortable maturing-complex flavors.

I supposed that an old wine was good for Kiritampo.

I was right, I did a very good job!!