久しぶりの居酒屋

10/28

休肝日

 

 

10/29

ふと思い立って、新百合ヶ丘の居酒屋で夕食をとります。

以前から何度も前を通って、気になっていたお洒落なお店。

 

 

 

 

入ってびっくり。

お料理のレベルが異常に高い。

 

 

 

 

お刺身は超新鮮。キレキレ。

 

 

 

 

白子魔王。

 

 

 

 

同行のdaimajoさまは、ハウスワイン。

なんと、我がアンドリュー・ピースのソーヴィニヨン・ブランでした。

 

 

 

 

2015年ヴィンテージ。いまだしっかりとした果実味と豊かなコクと心地の良い熟成感。

美味しいです。

 

 

 

 

ワタシは、日本酒を頂きました。

 

 

 

 

お店は早い時間から満席。

皆さん、良いお店を知っていますね。

 

 

 

 

居酒屋で夕食を頂くのは本当に久しぶりでした。

美味しかった、楽しかった。

居酒屋は日本の大切な文化ですね。

 

 

 

Oct. 28

No Wine Day

 

 

Oct. 29

I went to Shin-Yurigaoka with daimajo-sama and had a dinner at some Izakaya.

It was the first time we had dinner at Izayaka in a long while.

 

I didn’t expect the dinner so much but the cooking quality was amazingly high.

 

All of the dishes were outstanding.

 

 

daimajo-sama chose the bottle of house wine.

It was Sauvignon Blanc made by Andrew Pease in Australia, which is our favorite winery.

The bottle was very nice.

 

I chose glasses of local sake.

They were very nice, too.

 

 

We enjoyed the Izakaya dinner very much.

I am sure that Izakaya is very important Japan culture.