ああ、飲んじゃった

8/29

お昼に昨日のブルスケッタの残りの具材を使って、冷製パスタを作りました。

 

 

 

 

 

シャインマスカットを添えたら、これがイケてます。

思いのほか美味しく出来てビックリでした。

 

 

夜は居酒屋メニュー。

枝豆、お刺し身、かまぼこ、焼き鳥、冷や奴、サザエの壺焼き

 

 

 

 

サザエの肝を取り出すのに悪戦苦闘、指をちょっと切りました。

そのまま焼けばよかった。。。

 

 

 

 

1本目 高畠ワイン 嘉スパークリング ピノ・シャルドネ 2020  1,800円

山形・高畠町産のシャルドネ56.3%、ピノ・ブラン34.9%、ピノ・ノワール8.8% のブレンドで仕込まれたスパークリングワイン。

パーセントエージの表記が細かいですね。

ワイナリーの性格が分かります。

ピノ・ノワールは赤ワインに仕込んだものをブレンドしているそうで、うっすらとピンク色。

新鮮な柑橘系の風味に加えて、赤いベリー系の果実味が重なります。

泡もしっかりしていて爽快。

クリーンな仕立ては、高畠ワインならではですね。

高畠の泡、久しぶりに飲みましたが、やっぱり美味しいです。

 

 

2本目 フジッコワイン フジクレール メルロー 2019  2,020円

勝沼の自社畑と山梨市の契約農家が栽培したメルロー100%で仕込まれています。

しっかりとした果実味、溌溂とした酸、きめ細かなタンニン。

引き締まった味わいで、口に含むと背筋が伸びる思いがします。

とてもドライなスタイルですが、どこか優しい口当たりを感じます。

今日の居酒屋メニューの、どのお料理にもしっかりと寄り添います。

782本のみの生産。ワイナリーのネット店で数本購入しましたが、これが最後の一本でした。

ああ、飲んじゃった。

 

 

Aug. 29

I cooked a cold pasta using the leftover of the bruschetta last night.

 

Unexpectedly, it was very delicious!

 

 

In the evening, I had a Izakaya Menu dinner.

 

Very good!

 

 

1st Takahata Wine Yoshi Sparkling Pinot Chardonnay 2020  1800 yen

This sparkling wine is made from 56.3% Chardonnay, 34.9% Pinot Blanc and 8.8% Pinot Noir grown in Takahata, Yamagata.

The percent indication is detailed, isn’t it?

Because the Pinot Noir was produced as red wine, the color is slight pink.

I felt very fresh citrus and charming red berries.

The babbles were crispy and elegant.

This clean style is a typical character of the winery.

I ‘m sure again that the Takahata sparkling wine is very fine.

 

 

2nd Fujicco Winery Fujiclair Merlot 2019  2020 yen

It is made from 100% Merlot grown in the estate vineyard in Katsunuma and contacted farm in Yamanashi.

I felt fine fruits, fresh acidity and delicate tannin.

The mouthfeel was very pure and sharp.

The taste was very dry but also soft and elegant.

It was very good for every dish tonight.

It was produced only 782 bottles.

I bought a few bottles at the winery web shop.

It was the last one.

I drank up!