チェスコンは美味しい

7/5

前菜のプレートだけ、お料理当番。

 

 

 

 

プロシュート、サーモンマリネ、プチトマト、チーズ、ナッツ、ドライフルーツ

自分の好きなものだけ並べましたよ。

 

 

 

 

1本目 チェスコン リボッラ・ジャッラ 2018  1,100円

イタリア・ヴェネト産のリボッラ・ジャッラ100%で仕込まれた白ワイン。

キレなある酸と澄んだ銘水のようなミネラル感。

ピュアでシャキッと引き締まった味わいです。

ジメジメした今の季節には、本当にピッタリ。

ああ、美味しい。

 

 

2本目 チェスコン カベルネ 2018  1,100円

赤はヴェネト産のカベルネ・ソーヴィニヨン50%とカベルネ・フラン50%のブレンドです。

カベルネって、濃厚で渋みのある思い味わいと思われがちですが、これは上品で繊細な冷涼系。

サラリとした口あたりに、カベルネならではの豊かな香りが広がります。

すすーと喉を通り、後味爽快、クールな味わい。

いいですね。これも今の季節にピッタリだと思います。

 

 

別件ですが、最近イビキがうるさいというdaima joさまからの指摘があり、いろいろイビキについて調べました。

で、念のため睡眠時無呼吸症候群の検査を受けることにしました。

今夜、その検査装置をつけて寝ます。

 

 

 

 

寝てる間に死んじゃうといけないと考えました。

結果は如何に?

 

 

Jul.  5

I cooked a part of dinner.

 

Stater Plate

 

Prosciutto, Salmon, Tomato, Cheese, Nuts and Dry Fruits

 

Very good!

 

 

1st Cescon Ribolla Gialla NV  1100 yen

It is made from 100% Ribolla Gialla grown in Veneto by sustainable farming.

I felt very pure fruits, clean citrus and fine minerals.

The taste was very fresh and crispy.

I didn’t feel any bad taste disturbing my palate.

It is a so cute and nice white wine.

It was very good for such humid night.

 

 

2nd Cescon Cabernet NV  1100 yen

It is made from 50% Cabernet Sauvignon and 50% Cabernet Franc grown in Veneto by sustainable farming.

The standard image of Cabernet is dark and heavy, isn’t it?

But this one is light and elegant.

I felt charming fruits, elegant acidity, light tannin and easy mouthfeel.

The style was very cool.

It was very good for such humid night, too.

 

 

By the way, daimajo-sama told me that you snored a lot recently.

Then I was going to have an examination of the night breathing.

I put the breath-testing device tonight.

 

I hope I am fine.