九州3日目、最終日

7/1

九州3日目、最終日。

気がつけば7月。いつの間にか今年も半分を過ぎて折り返しです。

 

今日も丸菱総合展でワインのご紹介をいたします。

例年この展示会、悪天候にたたられることが多いのですが、今年は快晴が続きます。

 

 

 

 

天気は良くても、新型コロナの影響は大きく来場者の制限から例年よりも人出は大きく減少しています。

 

 

 

 

それでも大勢の昔からのお客様、ワイン繋がりのお仲間にリアルでお会いできて、本当にうれしく思いました。

 

 

ホテル日航熊本の桃木さん。

 

 

 

 

クロサイこと、アルカンの高橋ツトムさん。

 

 

 

 

長い、長い、ご縁が続きます。

 

 

実り多い、九州・熊本の三日間でした。

 

 

黄昏せまる熊本空港。

最終便で東京に戻ります。

 

 

 

 

空港レストランで、熊本名物「太平燕」。

昨夜ご一緒した江蘭亭の葉山社長のご祖父さまが考案したと言われるご当地麵。

 

 

 

 

長崎ちゃんぽんに似た味わいですが、麵が春雨なので低カロリー、後味がさっぱり。

すごく美味しいです。

これ、全国区になるべきではないでしょうか?

 

 

現在熊本空港は建て替え中のため、仮設ターミナルビルを使用中。

 

 

 

 

前のターミナルビルのラウンジには、無料の焼酎試飲コーナーがあったのですが仮設のラウンジに見当たりません。

焼酎の試飲は、熊本空港の大きな楽しみだったので残念です。

 

 

 

 

仕方なくワインカップの焼酎を購入。

うーん、氷が欲しい。

 

 

機内ではビールのポリコップで、展示会で残ったワインを頂きました。

ちょっとオシッコみたいに見えますが、中身はチェイス・ザ・グレープです。

 

 

 

 

東京は大雨のため、空港からの帰りは途中からタクシーにしました。

深夜の帰宅、長い一日でした。

 

 

 

Jul. 1

It was the last day in Kumamoto.

July has already come.

We are halfway through this year.

 

I showed Relax Wine at the booth in Marubishi Food Trade Show.

Every year, we often had a very bad weather when the event was held.

We had a very fine days in this year.

However, because of Covid-19, we must restrict the visitors.

 

We received the less clients, too.

 

However, I could see many friend and clients from long ago.

I was really happy to have good talking with them.

 

I think I have had a very good job in these three days.

 

 

After the event, I took a last flight to Tokyo.

 

 

I ate a Taipien, which is a local specialty, at the airport restaurant.

 

The airport building has been rebuilding.

Before the airport lounge had a free shochu tasting corner.

The makeshift lounge doesn’t have it.

 

Reluctantly, I bought a cup of shochu.

I wanted to have ice cubes.

 

Finally, I tasted a plastic cup of wine left over from the event.

 

It was a very long day…